Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 06:03

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, περιορίζοντας το ράλι των δύο ημερών, μετά τη στροφή του βλέμματος των επενδυτών από τη χρηματοπιστωτική κρίση και τη στροφή τους στη συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, τα κέρδη και τις τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 2,5% στις 10 π.μ. στο Τόκυο φθάνοντας στις 90,39 μονάδες. Τις δύο προηγούμενες ημέρες ο δείκτης σημείωσε άνοδο 6,2% καθώς οι τα επιτόκια στις χρηματαγορές μειώθηκαν παγκοσμίως, τονώνοντας την εμπιστοσύνη ότι η χρηματοπιστωτική κρίση υποχωρεί.

Ο δείκτης φέτος έχει σημειώσει απώλειες 43%, οδεύοντας να σημειώσει τις χειρότερες ετήσιες επιδόσεις από τη δημιουργία του το 1987 καθώς η κρίση είχε ως αποτέλεσμα οι τράπεζες να εμφανίσουν ζημίες πλέον των 660 δισ. δολ. και τη συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ καθώς η Τexas Instruments Inc. και η Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. ανακοίνωσαν κέρδη και έσοδα χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών. Ο S&P 500 υποχώρησε 3,1%.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε σήμερα έως τα 130,18 έναντι του ευρώ, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2004. Το ισχυρότερο γιέν περιορίζει την αξία των πωλήσεων που πραγματοποιούν οι ιαπωνικές εταιρείες στο εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα