Βρετανία: Επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Αύγουστο- Στο 9,9%

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 09:29
UPD:09:29
REUTERS/Toby Melville

Επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο, λόγω της πτώσης των τιμών των καυσίμων παρόλο που οι τιμές των τροφίμων συνέχισαν να αυξάνονται καθώς η κρίση κόστους ζωής στη χώρα συνεχίζεται.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 9,9% ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής. Η μέτρηση κινήθηκε πάνω από την πρόβλεψη των οικονομολόγων του Reuters για πληθωρισμό  10.2%. Ήταν επίσης χαμηλότερα από την μέτρηση του Ιουλίου, όταν ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 10.1%.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,5%, και ήταν επίσης χαμηλότερα από τις προβλέψεις. Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τις μεταβατικές μεταβολές των τιμών στην ενέργεια, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό, αυξήθηκε 0,8% σε μηνιαία βάση και 6,3% σε ετήσια βάση. Οι μετρήσεις ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο πλήττεται από μια ιστορική κρίση κόστους ζωής, καθώς οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας εκτοξεύονται και οι αυξήσεις των μισθών δεν συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό, γεγονός που οδήγησε σε μία από τις πιο απότομες μειώσεις των πραγματικών μισθών. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα