Λογαριασμοί ρεύματος: Κλιμακωτή επιδότηση με βάση την κατανάλωση

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 12:35
UPD:12:57
Shutterstock

Κίνητρο για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω κλιμακωτής επιδότησης στους λογαριασμούς, θα παράσχει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της «Ν».

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, «από τον Ιούνιο και μετά επιδοτούμε οριζόντια τους λογαριασμούς ρεύματος. Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε όλους τους λογαριασμούς και όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις και όλα τα σπίτια με μία διαφορά: Θα υπάρξουν κλίμακες».

Ο κ. Σκρέκας εξήγησε πως «όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, έχει μεγαλύτερη επιδότηση». «Ακόμα και αυτός που έχει υψηλή κατανάλωση, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα επιδοτηθεί επιπλέον. Είναι εφικτό γιατί ο ΔΕΔΗΕ έχει συγκριτικά στοιχεία και έτσι θα μπορούμε να συγκρίνουμε την φετινή με την περσινή περίοδο», σημείωσε.

Όπως έγραφε χθες η «Ναυτεμπορική» από τον Οκτώβριο έρχεται νέο μοντέλο επιδοτήσεων στο ρεύμα, το οποίο και θα αντικαταστήσει την οριζόντια επιδότηση για το σύνολο της κατανάλωσης που δινόταν τους τελευταίους μήνες. Βασικοί άξονες του νέου μοντέλου επιδοτήσεων θα είναι η κλιμακωτή επιδότηση στη βάση διαφορετικών «προφίλ» κατανάλωσης από τη μια και η χορήγηση μπόνους (με τη μορφή επιπλέον επιδότησης) εάν επιτευχθεί εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας της τάξης του 10%-15%.

Με βάση το μοντέλο αυτό, τη μέγιστη επιδότηση θα λάβει ένα νοικοκυριό που βρίσκεται στην πρώτη κλίμακα της κατανάλωσης και ταυτόχρονα μειώνει την κατανάλωσή του σε σχέση με πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα