Θριάσιο ΙΙ: Άγονος ο διαγωνισμός, οδεύει προς επαναπροκήρυξη

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 07:44
UPD:07:45

Το Θριάσιο ΙΙ αφορά ακίνητο έκτασης περίπου 1.450 στρεμμάτων.

Άγονος κατέστη ο διαγωνισμός για τον Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και Σταθμό Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ), γνωστό και ως Θριάσιο ΙΙ.

Στον διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατατέθηκε μία δεσμευτική προσφορά, από την κοινοπραξία της Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και της DAMCO του ομίλου Κοπελούζου, ωστόσο ήταν εκπρόθεσμη.

Το Θριάσιο ΙΙ αφορά ακίνητο έκτασης περίπου 1.450 στρεμμάτων, κυριότητας ΟΣΕ, στο οποίο έχουν κατασκευασθεί και υφίστανται σιδηροδρομικές υποδομές, οδοί πρόσβασης, σιδηροδρομικός σταθμός διαλογής, χώροι εναπόθεσης φορτίων, χώροι τελωνείου και γραφείων, καθώς και χώροι αποθήκευσης και άλλα κτήρια υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Ο νέος διαγωνισμός που αναμένεται να προκηρύξει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ως αντικείμενο την εκτέλεση του τεχνικού έργου (ολοκλήρωση μελετών, κατασκευή έργων και προμήθεια εξοπλισμού) του σιδηροδρομικού terminal, καθώς και την παροχή των υπηρεσιών, τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευσή του κατά τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης.

Σε ό,τι αφορά το Θριάσιο Ι, όπου προβλέπεται η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου σε έκταση 588 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ, απομένει η ψήφιση της τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης από τη Βουλή.

Το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Ι, το οποίο έχει ανατεθεί κατόπιν διαγωνισμού στην κοινοπραξία ΕΤΒΑ - ΒΙΠΕ Goldair, θα ξεκινήσει με την κατασκευή 120.000 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων και υποστηρικτικών εγκαταστάσεων. Κατόπιν θα κατασκευαστούν ακόμη 115.000 τ.μ. σε ορίζοντα πενταετίας.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα