Ερωτηματικό αν θα ανοίξει το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου την ημέρα της κηδείας της Ελισάβετ

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 20:56
REUTERS/SIMON DAWSON

Το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αντιμετωπίζει το ερώτημα αν θα λειτουργήσει την ημέρα της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, μια συζήτηση που έχει εξοργίσει πολλούς από τους traders του μετά από μια ήδη ταραχώδη χρονιά για το χρηματιστήριο.

Το LME, όπου καθορίζονται οι παγκόσμιες τιμές αναφοράς για τα βιομηχανικά μέταλλα από το αλουμίνιο έως τον ψευδάργυρο, έχει επισημάνει ανεπίσημα στους μεσίτες ότι σκοπεύει να ανοίξει η αγορά του την επόμενη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η στάση του LME έχει εξοργίσει τους μεσίτες και τους πελάτες του χρηματιστηρίου -- ορισμένοι βλέπουν το άνοιγμα κατά τη διάρκεια της κηδείας ως ένδειξη ασέβειας, ενώ άλλοι απλώς αναστατώνονται από την έλλειψη σαφήνειας για τις συναλλαγές. Η σχέση μεταξύ του LME και πολλών από τους χρήστες του παραμένει τεταμένη μετά τον χειρισμό της κρίσης του νικελίου στις αρχές του έτους.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε το Σάββατο την ημερομηνία της κηδείας, η οποία θα είναι εθνική αργία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το LME «θα επικοινωνήσει με τα μέλη μέσω ειδοποίησης σχετικά με τις ρυθμίσεις για την τραπεζική αργία εν ευθέτω χρόνω», είπε ένας εκπρόσωπος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα