Ζημίες 23,9 δισ. δολ. για τη Wachovia

Στο τρίτο τρίμηνο
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 14:28
UPD:14:40

Ζημίες ύψους 23,9 δισ. δολαρίων ή 11,18 δολαρίων ανά μετοχή εμφάνισε η Wachovia στο τρίτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της αγορά ενυπόθηκων δανείων και των διαγραφών σε χρεόγραφα συνδεδεμένα με ενεργητικό real estate.

Ένα χρόνο νωρίτερα, η αμερικανική τράπεζα, η οποία έχει συμφωνήσει να εξαγοραστεί από την Wells Fargo, είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη 1,6 δισ. δολαρίων ή 85 σεντς ανά μετοχή.

Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων, οι ζημίες της ανήλθαν σε 4,8 δισ. δολάρια ή 2,23 δολάρια ανά μετοχή, έναντι δύο σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά τρίμηνο που η εταιρεία ανακοινώνει ζημιές.

Η Wells Fargo κέρδισε αυτόν το μήνα τη «μάχη» με την Citigroup για την εξαγορά της Wachovia έναντι περίπου 14 δισ. δολαρίων, επιδιώκοντας να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα βάσει δικτύου καταστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησε να πουλήσει ορισμένες μονάδες της, προκειμένου να τηρήσει τους όρους ανταγωνισμού στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Wachovia ενισχύθηκαν χθες κατά δύο σεντς στα 6,09 δολάρια, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν κατακρημνιστεί κατά 84%.

Σημειώνεται ότι η σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της θα είναι και η τελευταία για την Wachovia, η οποία ιδρύθηκε από Γερμανούς μετανάστες στη Βόρεια Καρολίνα το 1879.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα