ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2001 15:00
UPD:17:47

ΣΠ. ΤΑΣΟΓΛΟΥ Α.Ε. - DELONGHI

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι από την 26/1/2001 θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α.Α. οι 9.480.000 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές ονομαστικής αξίας δρχ. 125 εκάστη. Οι εν λόγω μετοχές προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και σε αναλογία 5 νέες κοινές μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές μετοχές, σύμφωνα με τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τις 29/9/1999, 21/1/2000, 15/6/2000 και 30/11/2000. Οι νέες μετοχές θα είναι σε άϋλη μορφή και θα πιστωθούν την 26/1/2001 στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των μετόχων του Σ.Α.Τ. Οσοι εκ των κ.κ. Μετόχων δεν δήλωσαν ή έδωσαν ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία Σ.Α.Τ. με συνέπεια να μην είναι δυνατόν να πιστωθούν οι μετοχές στους λογαριασμούς τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την εταιρία (υπεύθυνοι κ. Ζαμπέλας – κ. Μακρυπίδης στο τηλ. 28.46.000) προσκομίζοντας ταυτόχρονα το αντίγραφο της ενεργού μερίδας που τηρούν στο Σ.Α.Τ. προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να πιστωθεί η μερίδα και ο λογαριασμός τους στο Σ.Α.Τ.

FOLLI LOLLIE Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία FOLLI LOLLIE Α.Β.Ε.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα εξής: «Σύμφωνα με την από 10/1/2001 επιστολή μας αναφορικά με την πρόθεση αγοράς 400.000 μετοχών της εταιρίας FOLLI LOLLIE Α.Β.Ε.Ε., από τον κ. Δημήτριο Κουτσολιούτσο και από την κα Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, σας γνωστοποιούμε ότι οι παραπάνω αγορές θα πραγματοποιηθούν από την TELESIS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ.

EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε.

Με βάση την 5/204/14.11.2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κος Δημήτριος Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε. με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προβεί σε πώληση 142.200 κοινών μετοχών ποσοστό 2% στα πλαίσια εκχώρησης πακέτου μετοχών ύψους 10,22% σε στρατηγικό επενδυτή μέσω της ARTION ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΕΠΕΥ. Η χρονική διάρκεια της άνω συναλλαγής είναι η 11/1/2001.

ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. – CHIPITA INTERNATIONAL S.A.

Οι εταιρίες ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. και CHIPITA INTERNATIONAL S.A. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν τα εξής: «Στα μέσα Φεβρουαρίου 2001 αρχίζει η διανομή της γκάμας των προϊόντων ατομικών κρουασάν και mini κρουασάν της CHIPITA στη Γιουγκοσλαβία, μέσω του δικτύου διανομής που διαθέτει η εταιρία DELYUG, θυγατρική του Ομίλου ΔΕΛΤΑ στη Γιουγκοσλαβία. Η εταιρία DELYUG διαθέτει εργοστασιακή μονάδα παραγωγής παγωτού στο Βελιγράδι και δίκτυο διανομής, το οποίο συμπεριλαμβάνει 12.000 σημεία πώλησης των προϊόντων της, από τα οποία η CHIPITA – αρχικά – θα εκμεταλλευτεί τα 1.500 σε όλη τη Γιουγκοσλαβία. Εκτιμάται ότι εντός του 2001, θα πραγματοποιηθούν πωλήσεις κρουασάν της τάξης του 1,3 δις δρχ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΛΤΑ και της CHIPITA, η αγορά αυτή αναμένεται να αναπτυχθεί με γοργούς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια. Εφόσον αναπτυχθεί η αγορά του κρουασάν στη Γιουγκοσλαβία σύμφωνα με τις σημερινές προσδοκίες, θα αντιμετωπισθεί το ενδεχόμενο ίδρυσης, και με τη συμμετοχή της ΔΕΛΤΑ, νέου εργοστασίου κρουασάν στο Βελιγράδι, πλησίον του υπάρχοντος εργοστασίου παγωτού της ΔΕΛΤΑ.

ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.

Σε εφαρμογή του άρθρου 3 της με αρ. 5/204/14.11.2000 Απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει την από 22/1/2001 σύναψη συμβάσεως δανείου, ποσού 600.000.000 δρχ., με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.

MICROMEDIA – ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ Α.Ε.

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (συνεδρίαση 5/204/14.11.2000) περί κανόνων συμπεριφοράς των εισηγμένων εταιριών, η εταιρία MICROMEDIA – ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι πρόκειται να συγχωνεύσει δι’ απορροφήσεως την ανώνυμη εταιρία ALPHAGRAPH ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΩΤΟΕΚΤΥΠΩΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ που εδρεύει στην οδό Καλλιρόης 130, βάσει των διατάξεων Ν. 2166/93. Η εταιρία ALPHAGRAPH Α.Ε. ασχολείται με την εμπορία μηχανημάτων στο χώρο της αντιγραφής και αναπαραγωγής εντύπου και σχεδίου.

Α.Ε.Ε. ΑΡΓΥΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ & ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ

Η Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά του υπολειπόμενου 25,1% της IKO-Erbsloeh Industriemineralien und Kohlenstoffe GmbH, στην οποία ήδη κατείχε από τον Μάρτιο του 2000 το 74,9%. Η Γερμανική θυγατρική της Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης, S&B Minerals Beteiligungs GmbH, αγόρασε από την Erbsloeh Geisenheim GmbH & Co. και την Erbsloeh Beteiligungs GmbH, το κατά 25,1% μερίδιό τους. H τιμή αγοράς ήταν 28,1 εκατ. Μάρκα. H IKO-Erbsloeh έχει πέντε εργοστάσια στη Γερμανία και δύο στη Γαλλία. Ειδικεύεται στην προμήθεια μπεντονίτη, κάρβουνου και συναφών υλικών σε χυτήρια της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης, που εξυπηρετούν τη Γερμανική και Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Είχε ενοποιημένες πωλήσεις 138 εκατ. Μάρκα το 2000 και κέρδη προ φόρων 7,4 εκατ. Μάρκα. Η απόκτηση του 100% της ΙΚΟ ήταν από καιρό ένας κύριος στρατηγικός στόχος της Α.Ε.Ε. Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης, στα πλαίσια της ανάπτυξης του προγράμματος «από την αγορά, στο ορυχείο» για το μπεντονίτη. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία ενός δικτύου προμηθειών, που συνδέει τη ζήτηση των τελικών καταναλωτών για μπεντονίτες, με την παραγωγή των ορυκτών αυτών, χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων. Η ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος δίνει στην εταιρεία ένα ιδιαίτερα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή αγορά σήμερα.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Κατόπιν ενημέρωσης του Ελληνικού Δημοσίου προς το Χ.Α.Α., το ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Αγροτικής Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., μετά την εισαγωγή της στο Χ.Α.Α., είναι 83,2718%.

LOGICDIS Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι από την 31/1/2001 η ονομαστική τιμή της μετοχής θα είναι 133 δρχ. από 100 σύμφωνα με την έγκριση του Δ.Σ. του Χ.Α.Α.

FRIGOGLASS Α.Ε.

Ο Όμιλος Frigoglass συνεπής με την στρατηγική επέκτασης στους κύριους τομείς δραστηριότητας του, ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά κατά 100% του κλάδου κατασκευής επαγγελματικών ψυγείων της θυγατρικής της The Coca-Cola Company στη Νότιο Αφρική. Τα προϊόντα κυκλοφορούν με την εμπορική ονομασία HUSKY. Επίσης ανακοίνωσε την εξαγορά του 60% της εταιρείας TSG (Triplex Security Glass) που δραστηριοποιείται στη Νιγηρία και κατασκευάζει παρμπρίζ, τζάμια αυτοκινήτων και υαλοπίνακες για αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές εφαρμογές. Οι προβλεπόμενες πωλήσεις για το 2001 ανέρχονται για την HUSKY σε Ε8.7 εκ. και για την TSG σε Ε8.1 εκ. Τα ποσά που θα επενδυθούν για τις πιο πάνω εξαγορές ανέρχονται σε Ε8,350,000 και Ε1,020,000 αντίστοιχα και θα καλυφθούν από το προϊόν της πώλησης της συμμετοχής της στις υαλουργίες σε Ελλάδα και Βουλγαρία, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα. Η εξαγορά του κλάδου ψυγείων HUSKY τελεί υπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης των συνηθισμένων σε αυτές τις περιπτώσεις οικονομικών και νομικών ελέγχων. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο Johannesburg της Νοτίου Αφρικής όπου και απασχολούνται 170 άτομα. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός επαγγελματικών ψυγείων στη περιοχή κατέχοντας το 75% της αγοράς. Από το 1989 ανήκει στην The Coca-Cola Company, στους εμφιαλωτές της οποίας διαθέτει την παραγωγής της. Με την εξαγορά από την Frigoglass, θα διευρυνθεί ο κύκλος των πελατών για να περιλάβει όλες τις εταιρείες αναψυκτικών, ποτών και παγωτού. Η απόκτηση της HUSKY, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα μονάδα παραγωγής στη Νιγηρία και τις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης στη Κένυα, δίνουν στη Frigoglass ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενισχύοντας την παρουσία και γειτνίαση στο μεγαλύτερο μέρος της αφρικανικής ηπείρου και σε αγορές οι οποίες έχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Η Frigoglass προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα, έχοντας παρουσία σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, όπου και οι πελάτες της, και παρέχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών ανταποκρινόμενη στις εκάστοτε ανάγκες τους. Στη Frigoglass έχει αναγνωρισθεί το καθεστώς του βασικού προμηθευτή του συστήματος της The Coca-Cola Company και με την εξαγορά αυτή ενισχύεται περαιτέρω η συνεργασία. Το συνολικό πρόγραμμα επενδύσεων του Ομίλου για το 2001 ανέρχεται σε Ε48 εκ. και θα συμβάλει στη δημιουργία μιας ακόμη πιο ισχυρής βάσης στην οποία στηρίζεται η μελλοντική ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΕΚΡ



Σχολιασμένα