Επιχειρηματική αποστολή στο Κάιρο

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 17:10

Στο Κάιρο βρίσκονται από την περασμένη Κυριακή 17 Έλληνες επιχειρηματίες στα πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει ο Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), με επικεφαλής την Τμηματάρχη Διεθνών Επιχειρηματικών Αποστολών του ΟΠΕ κα Μαρία Ράπτη.

Οι επιχειρηματίες, που εκπροσωπούν 13 συνολικά εταιρείες, προέρχονται στην πλειονότητά τους από την Ήπειρο αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αντικείμενό τους είναι κυρίως η κατασκευή επίπλων, τα τρόφιμα, η παρασκευή βοτάνων και η κατασκευή μηχανημάτων και αντλιών.

Πρόκειται για την δεύτερη - μέσα στο 2008 - αποστολή που διοργανώνει ο ΟΠΕ στο Κάιρο, στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Τους Έλληνες επιχειρηματίες υποδέχθηκε χθες το βράδυ στην πρεσβευτική κατοικία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο Έλληνας Πρέσβης κ. Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος.

Ο κ. Ζέπος τόνισε προς τους παρισταμένους ότι «παρόλη την οικονομική ύφεση που γνωρίζουμε τον τελευταίο καιρό παγκοσμίως», «ο όγκος εμπορίου μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου αυξήθηκε κατά 50% περίπου μέσα στον τελευταίο χρόνο, ενώ νέες επενδύσεις και μεικτές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται».

Τέλος, ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο επεσήμανε ότι αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα τον επόμενο μήνα ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου κ. Ρασίντ Μοχάμεντ Ρασίντ επικεφαλής αιγυπτιακής επιχειρηματικής αποστολής, «γεγονός το οποίο πιστεύουμε ότι θα προωθήσει ακόμη περισσότερο την διμερή οικονομική συνεργασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα