Κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση της «Ν»: Οι παρεμβάσεις για το ενεργειακό κόστος θα λαμβάνουν υπ' όψιν και τη βιομηχανία

«Αναμένουμε τις τελικές προτάσεις της Κομισιόν - Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις»
Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 15:01
UPD:15:17
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Eίναι δεδομένο ότι - στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που θα κάνουμε και για το ρεύμα και για το φυσικό αέριο - θα λάβουμε υπόψη και τη βιομηχανία, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση της «Ναυτεμπορικής» για το «σήμα κινδύνου» που εκπέμπουν οι ελληνικές βιομηχανίες για το αυξημένο ενεργειακό κόστος και για τις κινήσεις που εξετάζει η κυβέρνηση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Γνωρίζω απόλυτα ότι το ενεργειακό κόστος είναι κρίσιμο για την ελληνική βιομηχανία» είπε μετά από ερώτηση της δημοσιογράφου της «Ν» Νικόλ Λειβαδάρη, αποφεύγοντας πάντως να κάνει κάποια πρόβλεψη για τον τρόπο που θα κινηθεί η Ε.Ε. Αναγνώρισε ωστόσο ότι «είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να επιτύχουμε ομοφωνία» και πρόσθεσε πως αναμένει τις τελικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως είπε, «είναι βέβαιο ότι το πρόσθετο κόστος του ρεύματος είναι μία πραγματικότητα που θα ταλανίσει την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, όχι μόνο των ελληνικών». Ωστόσο, συνέχισε, «δεν προκειται οι ελληνικές επιχειρήσεις να βρεθούν σε δυσχερέστερη θέση σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους».

Σημείωσε ακόμη πως «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» και πως «οι ίδιες οι βιομηχανίες προσαρμόζονται, αναζητώντας εναλλακτικά καύσιμα που είναι πιο φθηνά». «Θα τις στηρίξουμε ως μεταβατική, προσωρινή λύση σε αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα