Κ. Φραγκογιάννης στο Naftemporiki TV: Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς επενδυτικούς προορισμούς

Αναγκαία η πολιτική σταθερότητα για την προσέλκυση επενδύσεων
Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 13:37
UPD:14:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤ

Η πολιτική της κυβέρνησης στην προσέλκυση επενδύσεων αποδίδει, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης από το στούντιο του Naftemporiki TV στην 86η ΔΕΘ, φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσων κατά 70% και την τεράστια αύξηση στις εξαγωγές.

Όπως δήλωσε ο κ. Φραγκογιάννης στην κάμερα του Naftemporiki TV, «μόνο στο κομμάτι των στρατηγικών επενδύσεων έχουμε εγκρίνει επενδύσεις πάνω από 8,5 δισ. ευρώ στο Enterprise Greece και υπάρχουν άλλα 6 δισ. που είναι στο pipeline για να εγκριθούν». Εξηγώντας μάλιστα τα οφέλη που προκύπτουν, σημείωσε μάλιστα ότι οι επενδύσεις αυτές, έχουν ήδη συνεισφέρει στο άνοιγμα τουλάχιστον 4.500 θέσεων εργασίας στη χώρα.

NAFTEMPORIKI.GR

Επεσήμανε ακόμη πως «το να προσελκύσεις ξένες επενδύσεις είναι πιο πολύπλοκο από ό,τι φαίνεται». Όπως είπε, «πρέπει να πείσεις ότι είσαι αξιόπιστος συνομιλητής και ότι η χώρα αποτελεί έναν επενδυτικό προορισμό». «Αυτό που χρειάζεται για να προσελκύσουμε επενδύσεις και το έχουμε πετύχει είναι να έχουμε πολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη. Ταυτόχρονα να υπάρχουν τα κατάλληλα κίνητρα, αλλά και ένα μομέντουμ, μία εικόνα για τη χώρα η οποία συνοδεύει τον επιχειρηματία... Είναι δυσκολο να πείσεις κάποιον να έρθει να επενδύσει στη χώρα αν δεν έχεις φτιάξει την εικόνα της χώρας» παρατήρησε.

Ο κ. Φραγκογιάννης ανέφερε ακόμη πως σύμφωνα με διεθνή έρευνα της Ernst&Young το 2021 και το 2022 η Ελλάδα ήταν στους 10 πιο δημοφιλείς επενδυτικούς προορισμούς και το 75% κρίνουν οτι το 2022-23 θα πάμε πιο ψηλά, κάτι που δείχνει πως «έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας».

Σε ό,τι αφορά τους τομείς που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη δυναμική, αναφέρθηκε στη ναυτιλία και τον τουρισμό, που παραδοσικά πηγαίνουν πολύ, προσθέτοντας παράλληλα «καταφέραμε κι αλλες επιχειρηματικές κοινότητες να έρθουν κοντά μας: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υψηλή τεχνολογία, φαρμακοβιομηχανία, ιατρική.

Ενημερωθείτε live από το Naftemporiki TV για όλες τις εξελίξεις στην 86η ΔΕΘ 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα