Amazon: Αναμένει αδύναμες πωλήσεις στο διάστημα των εορτών

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 10:22
UPD:10:27

Χαμηλότερα από τις προσδοκίες της Wall Street εκτιμά η Amazon.com ότι θα διαμορφωθούν οι πωλήσεις της στο τρίμηνο των εορτών, ως αποτέλεσμα της μείωσης των καταναλωτικών δαπανών και της ενδυνάμωσης του δολαρίου. Οι μετοχές της κατέγραψαν "βουτιά" της τάξεως του 14%.

Η αμερικανική εταιρεία online λιανικών πωλήσεων αποφάσισε να μειώσει τις τιμές και να προσθέσει νέα προϊόντα στο site της, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στις πωλήσεις της και να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, αναλυτές εκτιμούν πως οι ανωτέρω κινήσεις δεν θα είναι αρκετές να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης και μιας πιθανής παγκόσμιας ύφεσης.

Σημειώνεται ότι η ενδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος περιόρισε σημαντικά τις διεθνείς πωλήσεις της Amazon, οι οποίες αναλογούν στο 46% των συνολικών πωλήσεών της.

Τα καθαρά κέρδη της στο τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν πάντως τις προβλέψεις της Wall Street και διαμορφώθηκαν στα 118 εκατ. δολάρια ή 27 σεντς ανά μετοχή, σημειώνοντας άνοδο 48% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 4,26 δισ. δολάρια, έναντι 4,28 δισ. δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Για το τέταρτο τρίμηνο, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει πωλήσεις 6-7 δισ. δολαρίων, δηλαδή ποσοστό αύξησης μεταξύ 6% και 23%, και λειτουργικά κέρδη μεταξύ 145 εκατ. και 305 εκατ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα