Βιομηχανική παραγωγή: «Ανέβασε στροφές» τον Ιούλιο

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 12:45
UPD:12:56
ΑΠΕ/ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αύξηση 7%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021, κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον φετινό Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σε επίπεδο επταμήνου, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουλίου 2022, παρουσίασε αύξηση 4,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Ιουλίου 2021.

ΕΛΣΤΑΤ

Σε μηνιαία βάση, ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Ιουλίου 2022, παρουσίασε αύξηση 0,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2022.

Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη αύξηση και τη μεγαλύτερη πτώση

Τη μεγαλύτερη αύξηση τον Ιούλιο, συγκριτικά με τον Ιούνιο, κατέγραψε ο δείκτης του κλάδου κατασκευής ειδών ένδυσης, ενώ ο δείκτης του κλάδου εξόρυξης μεταλλευμάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση.

Σε ετήσια βάση, όπως προκύπτει από τη σύγκριση των δεικτών του Ιουλίου 2022 με τους αντίστοιχους δείκτες του Ιουλίου 2021, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση σημειώθηκε στον κλάδο λοιπών ορυχείων και λατομείων.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση 7% που καταγράφηκε τον Ιούλιο προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση: Κατά 11,1% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος. Κατά 6,5% του Δείκτη Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού, κατασκευής λοιπού εξοπλισμού μεταφορών, κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, βιομηχανίας ξύλου και κατασκευής προϊόντων από ξύλο και φελλό.

2. Από τη μείωση: Κατά 0,6% του Δείκτη Παροχής Νερού. Κατά 10,5% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή οφείλεται στον κλάδο λοιπών ορυχείων και λατομείων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα