Ομιλος Frigoglass: Εξαγορές εταιρειών σε Ν. Αφρική και Νιγηρία

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2001 18:16

Η διοίκηση του όμιλου Frigoglass ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην εξαγορά του κλάδου κατασκευής επαγγελματικών ψυγείων της θυγατρικής εταιρείας της Coca-Cola Company στη Νότιο Αφρική.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης στο ΧΑΑ Frigoglass, η εξαγορασθείσα εταιρεία, τα προϊόντα της οποίας κυκλοφορούν με την εμπορική ονομασία HUSKY, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός επαγγελματικών ψυγείων στη περιοχή κατέχοντας το 75% της αγοράς, ενώ από το 1989 ανήκει στην The Coca-Cola Company, στους εμφιαλωτές της οποίας διαθέτει την παραγωγής της.

Με την εν λόγω εξαγορά η Frigoglass αναμένει διεύρυνση του κύκλου των πελατών της, ενώ, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα μονάδα παραγωγής στη Νιγηρία και τις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης στη Κένυα, δίνουν στη Frigoglass σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ενισχύοντας την παρουσία της στις αγορές της αφρικανικής ηπείρου και σε αγορές οι οποίες έχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο όμιλος Frigoglass ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά του 60% της εταιρείας TSG (Triplex Security Glass) που δραστηριοποιείται στη Νιγηρία και κατασκευάζει παρμπρίζ, τζάμια αυτοκινήτων και υαλοπίνακες για αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές εφαρμογές.

Οι προβλεπόμενες πωλήσεις για το 2001 ανέρχονται για την HUSKY σε 8.7 εκ. ευρώ και για την TSG σε 8.1 εκ. ευρώ. Τα ποσά που θα επενδυθούν για τις πιο πάνω εξαγορές ανέρχονται σε 8,350,000 ευρώ και 1,020,000 ευρώ αντίστοιχα και θα καλυφθούν από το προϊόν της πώλησης της συμμετοχής της στις υαλουργίες σε Ελλάδα και Βουλγαρία, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα