Sony: Χαμηλώνει τον πήχυ για την ετήσια κερδοφορία

Λόγω της ενδυνάμωσης του γιεν
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 11:45

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ετήσια κερδοφορία κατά 38% προέβη η Sony, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια καταναλωτικών ηλεκτρονικών στον κόσμο, επικαλούμενη κυρίως την ενδυνάμωση του γιεν.

Τα καθαρά κέρδη της για το έτος μέχρι τις 31 Μαρτίου εκτιμάται πλέον ότι θα διαμορφωθούν στα 150 δισ. γιεν (1,5 δισ. δολάρια), έναντι 240 δισ. γιεν που προέβλεπε η διοίκηση της εταιρείας τον Ιούλιο. Η νέα αυτή εκτίμηση είναι 31% χαμηλότερη από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για ετήσια κέρδη ύψους 218,5 δισ. γιεν.

Αυτή είναι το δεύτερο κατά σειρά τρίμηνο που ο πρόεδρος της Sony Χάουαρντ Στρίνγκερ αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για τα κέρδη, καθώς οι εξαιρετικά θετικές επιδόσεις του γιεν φέτος υποβάθμισαν την αξία των τηλεοράσεων Bravia και των φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot που πωλούνται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μόνο η άνοδος του ιαπωνικού νομίσματος αναμένεται να περιορίσει τα λειτουργικά κέρδη της κατά 130 δισ. γιεν. Παράλληλα, η παγκόσμια επιβράδυνση της ζήτησης για οθόνες υγρών κρυστάλλων (LCD) και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές θα μειώσει τα κέρδη κατά 90 δισ. γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα