Daimler: «Κόβει» τις προβλέψεις για τα ετήσια κέρδη

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 14:08

Χαμηλότερα των προσδοκιών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας πολυτελών οχημάτων στον κόσμο Daimler στο τρίτο τρίμηνο, με την εταιρεία να αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την κερδοφορία στο σύνολο της χρονιάς.

Ειδικότερα, η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 213 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,53 δισ. ευρώ που είχε ανακοινώσει ένα χρόνο νωρίτερα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 818 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της Daimler εκτιμά πλέον ότι τα ετήσια κέρδη προ φόρων και τόκων θα διαμορφωθούν σε έξι δισ. ευρώ, έναντι επτά δισ. ευρώ που προέβλεπε προηγουμένως. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως αναστέλλει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Την κερδοφορία της γερμανικής εταιρείας επηρέασε η σημαντική κάμψη της ζήτησης υπό το βάρος της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης καθώς και η άνοδος των τιμών χάλυβα.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη μειώθηκαν για πέμπτο κατά σειρά μήνα τον Σεπτέμβριο, αποτυπώνοντας τη μεγαλύτερη περίοδο πτώσης από το 2005. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 8,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σε 1,3 εκατ. οχήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα