Χρηματιστήρια: Ήπια ανάκαμψη με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 11:25
UPD:11:26
REUTERS/STAFF

Επιφυλακτική διάθεση εκ μέρους των επενδυτών επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται +0,5%, με στόχο να πλησιάσει τις 830 μονάδες. Το ενδιαφέρον σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι βέβαια στραμμένο στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τη νέα διαφαινόμενη αύξηση των επιτοκίων.

Στο ταμπλό ξεχωρίζουν τα κέρδη των Alpha Bank και ΕΛΠΕ (+2%). Κέρδη και για ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, ΟΛΠ. Ήπια πτώση καταγράφει η Jumbo.

Με διακυμάνσεις κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό ράλι της Wall Street. Οριακές μεταβολές σημειώνει ο DAX. Ήπια κέρδη 0,13% για τον γαλλικό CAC. Στο +0,14% ο πανευρωπαϊκό δείκτης STOXX600.

Με τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη να αναμένεται να ανέλθει τουλάχιστον στο 10% τους επόμενους μήνες και τον κίνδυνο να εκτοξευθούν οι τιμές καταναλωτή υψηλότερα, μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης την Πέμπτη είναι πιθανή.

Οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ την Πέμπτη, καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για μια άλλη αύξηση 75 μονάδων βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα, στις 21 Σεπτεμβρίου.

naftemporiki.gr

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα