«Αγόρασε στη μαμά σου ένα iPhone»: Η απάντηση του Τιμ Κουκ στο πρόβλημα των μηνυμάτων προς Android

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 09:22
UPD:09/09/2022 09:36
EPA/ANDREW GOMBERT

H Apple δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να επιλύσει το πρόβλημα με την ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στα δικά της iPhone και τα έξυπνα κινητά που στηρίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android της Google. Το ξεκαθάρισε ο διευθύνων σύμβουλός της, Τιμ Κουκ, υποστηρίζοντας ότι το μήνυμα που λαμβάνει από τους χρήστες των iPhone είναι πως το ζήτημα αυτό πολύ απλά δεν αποτελεί προτεραιότητα. 

 «Δεν ακούω τους χρήστες μας να μας ζητούν να βάλουμε πολλή ενέργεια σε αυτό το ζήτημα» απάντησε σε σχετική ερώτηση από το κοινό κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Vox Media's Code Conference στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας. «Θα ήθελα πραγματικά να σε πείσω να αλλάξεις το κινητό σου με iPhone» πρόσθεσε.

Όταν ο δημοσιογράφος που συντόνιζε τη συζήτηση επέμεινε, λέγοντας μάλιστα πως έχει πρόβλημα, καθώς δεν μπορεί να στείλει βίντεο στη μητέρα του, η απάντησή του ήταν σαφής: «Αγόρασε στη μαμά σου ένα iPhone». 

Στη συζήτηση έλαβε έκταση και το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, με τον Τιμ Κουκ να επισημαίνει ότι για την Apple είναι εξαιρετικά σημαντική η πολιτική ιδιωτικότητας. Σχολίασε επίσης πως όλοι όταν υπογράφουν τους όρους της ιδιωτικότητας θα πρέπει να γνωρίζουν σε τι ακριβώς συναινούν ή τι απαγορεύουν. Στην κριτική που δέχεται η Apple ότι έχει υιοθετήσει νέους κανόνες προστασίας δεδομένων στις αναζητήσεις για διαφημίσεις, σημείωσε πως η εταιρεία δεν βλέπει την ψηφιακή διαφήμιση ως κάτι κακό, αλλά έχει σίγουρα πιο αυστηρούς κανόνες από τους διαφημιζόμενους. 

Σε ερώτηση εάν βλέπει την Apple ως μία τόσο ισχυρή εταιρεία που μπορεί να παρέμβει, επειδή οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν κινηθεί αρκετά αποφασιστικά στο μέτωπο της προστασίας δεδομένων, απάντησε: «Δεν προσπαθούμε να γίνουμε ρυθμιστική αρχή. Το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να λαμβάνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους».   

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα