Τρας: Δεν θα επιβληθεί νέος φόρος στις εταιρείες ενέργειας

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 14:49
UPD:15:10
REUTERS/HANNAH MCKAY

Η Λιζ Τρας τάχθηκε κατά τις περαιτέρω φορολόγησης των εταιρειών ενέργειας, καθώς θεωρεί ότι παρεμποδίζουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

«Πιστεύω ότι είναι λάθος που εμποδίζει τις εταιρείες να επενδύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις οποίες επενδύσεις χρειαζόμαστε για να αναπτύξουμε την οικονομία», είπε και προσέθεσε ότι το ενεργειακό της σχέδιο δεν θα χρηματοδοτηθεί από έναν απροσδόκητο φόρο, επιμένοντας έτσι στις εξαγγελίες της περί χαμηλής φορολόγησης.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι θα ανακοινώσει το ενεργειακό της σχέδιο για να βοηθήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στους ραγδαία αυξημένους λογαριασμούς στη Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη.

«Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα μας δυσκολεύονται με το κόστος ζωής και παλεύουν με τους λογαριασμούς ενέργειας… Αυτός είναι ο λόγος που, ως πρωθυπουργός, θα αναλάβω άμεσα δράση. Για να βοηθήσω τους ανθρώπους με το κόστος των λογαριασμών ενέργειας τους», δήλωσε μεταξύ άλλων η Λιζ Τρας στην παρθενική εμφάνισή της στο Βρετανικό κοινοβούλιο ως πρωθυπουργού της χώρας. Όπως διευκρίνισε το σχετικό πακέτο μέτρων θα το ανακοινώσει αύριο εντός της βουλής.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι πολύ πιθανόν, μεταξύ των άλλων, στα μέτρα αυτά να προβλέπεται και το πάγωμα των λογαριασμών ενέργειας Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να αυξηθούν οι τιμές του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου κατά 80%, μια αύξηση που θα πλήξει όλα τα νοικοκυριά της χώρας αλλά κυρίως τα χαμηλά οικονομικά στρώματα της κοινωνίας. Πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων το οποίο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει στο βρετανικό κράτος πάνω από 120 δισ. ευρώ, ποσό που η κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα καλύψει με πρόσθετο δανεισμό.

Η κ. Τρας επανέλαβε επίσης ότι σκοπεύει να αλλάξει την προγραμματισμένη αύξηση του εταιρικού φόρου. Το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν μπορεί να φορολογήσει τον δρόμο του προς την ανάπτυξη», είπε στις πρώτες της «Ερωτήσεις της πρωθυπουργού».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα