Toyota: Μείωση πωλήσεων για πρώτη φορά σε επτά χρόνια

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 07:23
UPD:11:38

Μείωση των τριμηνιαίων πωλήσεών της, για πρώτη φορά σε επτά χρόνια, ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Toyota Motor, καθώς η χρηματοπιστωτική κρίση επηρέασε αρνητικά την παγκόσμια ζήτηση αυτοκινήτων. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας.

Η Toyota πούλησε περίπου 2,236 εκατ. Αυτοκίνητα διεθνώς το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, 4,3% χαμηλότερες από τα 2,336 εκατ. αυτοκίνητα που πούλησε πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η General Motors Corp., η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, θα ανακοινώσει τις πωλήσεις της για το τρίτο τρίμηνο στις 29 Οκτωβρίου.

Η ζήτηση αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μειώθηκε τα μέγιστα σε 17 χρόνια τον μήνα που πέρασε, αναγκάζοντας την Toyota να προσφέρει άτοκα δάνεια αλλά και να μειώσει την παραγωγή της όπως η General Motors, η Ford Motor Co. και η Honda Motor Co. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Οι μετοχές της Toyota υποχώρησαν έως 5% φθάνοντας στα 3.250 γιέν στο Τόκυο και διαπραγματεύθηκαν στα 3.260 γιέν η μία στις 12:31 μ.μ.

Οι πωλήσεις της Toyota περιλαμβάνουν τις πωλήσεις των σκελών της Daihatsu Motor Co. και Hino Motors Ltd. Τους πρώτους μήνες του 2008 η Toyota πούλησε 7,051 εκατ. οχήματα, 1.000 περισσότερα από την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Για το έτος οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ είναι 13% χαμηλότερες και ενδέχεται να μειωθούν στα 13,6 εκατ. από 16,1 εκατ. πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών J.D. Power & Associates. Ο μέσος όρος των ετήσιων πωλήσεων αυτοκινήτων αυτήν την δεκαετία έως το 2007 ήταν 16,8 εκατ. αυτοκίνητα.

Επίσης η Toyota μειώνει την παραγωγή της στη Βρετανία και την Πολωνία αυτόν τον μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα