Χρηματιστήρια: Ανάκαμψη με το βλέμμα στα ενεργειακά

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 11:06
UPD:11:07
REUTERS/STAFF

Ανακάμπτει το Χρηματιστήριο Αθηνων, με ήπια βέβαια άνοδο, στο +0,72% και τις 835 μονάδες, με στηρίξεις από μεμονωμένες μετοχές όπως η Coca Cola (+2,5%). Οι ανησυχίες στο μέτωπο της ενέργειας παραμένουν, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει και νέα μέτρα στήριξης εν όψει του δύσκολου χειμώνα. Ανοδικά κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Κέρδη σημειώνουν οι τράπεζες με εξαίρεση τη Eurobank που υποχωρεί 0,56%. Άνω του +1% κινούνται οι Σαράντης, ΟΤΕ, Τιτάν, Βιοχάλκο, ΔΕΗ. Ήπια ενισχύονται ΕΛΧΑ, Motor Oil και ΟΠΑΠ.

Στην Ευρώπη οι επενδυτές αξιολογούν τους κινδύνους της οικονομίας μετά και το κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου από τη Μόσχα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε αύξηση 0,4% στις αρχές των συναλλαγών, με τις μετοχές λιανικής να σημειώνουν άλμα κατά 3,4% για να οδηγήσουν σε κέρδη καθώς οι περισσότεροι κλάδοι έσπευσαν σε θετικό έδαφος. Ο DAX της Φρανκφούρτης ενισχύεται 0,52%, ενώ ήπια κέρδη 0,35% σημειώνει ο FTSE του Λονδίνου στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων στη Βρετανία και στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τη Λιζ Τρας.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με πτώση τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές εξέταζαν μια σειρά από οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, με τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία να κυριαρχεί στο κλίμα της αγοράς.

Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 δεν θα ξαναρχίσουν έως ότου η Siemens επισκευάσει τον ελαττωματικό εξοπλισμό, δήλωσε στο Reuters την Τρίτη ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Βιτάλι Μαρκέλοφ.

Δείτε την εικόνα των αγορών με μία ματιά. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα