Πάνω από τις προβλέψεις οι πωλήσεις της Ahold

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 09:21

Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Royal Ahold, της ιδιοκτήτριας των καταστημάτων Stop & Shop στις ΗΠΑ, στο τρίτο τρίμηνο, καθώς οι μειώσεις στις τιμές προσέλκυσαν περισσότερους πελάτες στις ΗΠΑ, ενώ τα έσοδα στην Ολλανδία σημείωσαν άνοδο.

Τα συνολικά έσοδα της Ahold ανήλθαν στα 5,81 δισ. ευρώ από 5,59 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τα 5,68 δισ. ευρώ που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Η ολλανδική εταιρεία έχει μειώσει τις τιμές σε προϊόντα της και πρόσθεσε στα ράφια της περισσότερα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, για να αυξήσει την πελατεία της τη στιγμή που οι υψηλές τιμές τροφίμων και ενέργειας «ροκανίζουν» τα εισοδήματα.

Τα μέτρα αυτά φαίνεται πως απέδωσαν στο δεύτερο τρίμηνο καθώς η ανάπτυξη των πωλήσεων στα Stop & Shop επιταχύνθηκε, δίνοντας στη εταιρεία τη δυνατότητα να διατηρήσει τον περασμένο Αύγουστο τις προβλέψεις της για την κερδοφορία, σε αντίθεση με άλλους ανταγωνιστές της.

Η Ahold παραμένει «σε επαγρύπνηση και θα ανταποκριθεί σε οποιεσδήποτε αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και των ανταγωνιστών», αναφέρει η ολλανδική εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα