Volvo: Μειωμένα κατά 36% τα κέρδη γ’ τριμήνου

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 11:15

Απώλειες έως 20% κατέγραψαν σήμερα οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας φορτηγών στον κόσμο Volvo, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κάμψη της κερδοφορίας της στο τρίτο τρίμηνο κατά 36% και αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της βιομηχανίας φέτος.

Τα καθαρά κέρδη για τους τρεις μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν στα δύο δισ. σουηδικές κορόνες ή 0,98 κορόνες ανά μετοχή από 3,15 δισ. κορόνες ή 1,54 κορόνες ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 2% στα 69,6 δισ. κορόνες.

Σύμφωνα με τη Volvo, η ανάπτυξη των πωλήσεών της επιβραδύνθηκε περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν, ειδικά στην Ευρώπη, όπου οι καταναλωτές φαίνεται πως τηρούν στάση αναμονής. «Οι χρηματοοικονομικές αναταραχές και η στενότητα στις πιστώσεις έχουν καταστήσει τους πελάτες πιο επιφυλακτικούς όταν πρόκειται να αποφασίσουν για επένδυση σε νέα φορτηγά», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Volvo αναμένει πλέον πως η ευρωπαϊκή αγορά φορτηγών θα παραμείνει στάσιμη αυτή τη χρονιά, έναντι ανάπτυξης 10% που προέβλεπε προηγουμένως. Στη Βόρεια Αμερική, που «έβλεπε» στάσιμη την αγορά, εκτιμά τώρα μείωσή της κατά 10%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα