"Thinc": Τη δική του Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων αναπτύσσει το ΔΠΘ

Μεγάλο το ενδιαφέρον συμμετοχής
Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2022 19:46

της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Τη δική του  Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων με την επωνυμία "Thinc" αναπτύσσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), με σκοπό τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων και των νέων επιχειρηματιών της περιοχής και παρέχοντας από την πλευρά του τις κατάλληλες υποδομές αλλά και υπηρεσίες για την επίτευξη των σκοπών τους εντός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 880.452,45 ευρώ και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους. Υπεύθυνη του έργου είναι η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΔΠΘ, Μαρία Μιχαλοπούλου.
«Σε απόλυτη ταύτιση με την αποστολή και το όραμα του Δ.Π.Θ, η "Thinc" συμβάλλει στη διασύνδεση των επιχειρήσεων με το Πανεπιστήμιο καθώς και στη δικτύωση με το επιχειρηματικό και τεχνολογικό οικοσύστημα της περιοχής, με άμεση και αποτελεσματική αξιοποίηση των ερευνών που πραγματοποιούνται εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος, καθώς και των καλών πρακτικών και των μεθοδολογιών που χρησιμοποιούνται στον επιχειρηματικό κόσμο. Εκτιμούμε τη σημασία της τοπικής μας οικονομίας, πιστεύουμε στο ταλέντο και τις ευκαιρίες, στοχεύουμε στον εμπλουτισμό του τοπικού οικοσυστήματος νεοσύστατων επιχειρήσεων και θέλουμε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας. Το να τολμάς είναι δύσκολο, αλλά το να μετατρέψεις μια καινοτόμα ιδέα σε κερδοφόρα επιχείρηση, είναι πιο δύσκολο. Έχουμε τα μέσα και τη
θέληση να καθοδηγήσουμε τους νέους επιχειρηματίες στο απαιτητικό αυτό εγχείρημα», τονίζει χαρακτηριστικά η διοίκηση του ΔΠΘ.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον υποβολής αιτήσεων εισδοχής στον πρώτο κύκλο του προγράμματος της "Thinc" ήταν τόσο έντονο, ώστε δόθηκε παράταση μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Αιτήσεις συμμετοχής στην επιχειρηματική θερμοκοιτίδα του ΔΠΘ υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής στην ιστοσελίδα: thinc.duth.gr

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του Προγράμματος Υποστήριξης είναι:

  1. Φιλοξενία των ομάδων στους χώρους της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Thinc, στην έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του ΔΠΘ.
  2. Virtual Φιλοξενία για τις ομάδες που βρίσκονται εκτός Ξάνθης.
  3. Συμβουλευτική καθοδήγηση από έμπειρους συμβούλους, η οποία εστιάζει στον προσδιορισμό του επιχειρηματικού μοντέλου, στη διερεύνηση των αναγκών της αγοράς, στη ολοκλήρωση της επιχειρηματικής ιδέας και στην αποτελεσματική παρουσίασή της.
  4. Mentoring, από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του πανεπιστημίου και της επιχειρηματικής κοινότητας, σε ευρύ φάσμα ειδικοτήτων και εξειδίκευσης.
  5. Νομική Υποστήριξη
  6. Λογιστική – Φοροτεχνική Υποστήριξη
  7. Δικτύωση με επιχειρήσεις και οργανισμούς, καθώς και με άλλες ομάδες που φιλοξενούνται στο πρόγραμμα της Thinc.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα δοθεί και η δυνατότητα σε επιχειρηματικές ομάδες, κατόπιν επιλογής, με βάση το στάδιο ωριμότητας της επιχειρηματικής ιδέας, να συμμετέχουν σε δράσεις εξωστρέφειας (εκθέσεις, συνέδρια, διαγωνισμοί καινοτομίας), που θα υλοποιηθούν από την "Thinc".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα