Ο.Α.: Τερματισμός των πτήσεων προς Γενεύη

Αντικαθίστανται με πτήσεις κοινού κωδικού σε συνεργασία με την ελβετική Flybaboo
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 14:31

Τον τερματισμό των πτήσεων των Ολυμπιακών Αερογραμμών προς Γενεύη και την αντικατάστασή τους με πτήσεις κοινού κωδικού (code sharing) με την ελβετική εταιρεία FLYBABOO, ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο περιορισμού του κόστους και εξορθολογισμού του πτητικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι Ο.Α., από 26/10/08 μέχρι και 28/03/09 οι πτήσεις ΟΑ135/ΟΑ136 προς και από Γενεύη αντικαθίστανται από τις αντίστοιχες ΟΑ 8135/ΟΑ8136 και ΟΑ8137/ΟΑ8138 οι οποίες θα εξυπηρετούνται από αεροσκάφη της FLYBABOO (F7) μετά από ειδική συμφωνία των δύο εταιρειών (code sharing).

Η FLYBABOO (F7) είναι Ελβετική εταιρεία η οποία λειτουργεί από το 2003, είναι μέλος της IATA και πραγματοποιεί πτήσεις στην Ευρώπη κυρίως από και προς την Ελβετία.

Όπως διευκρινίζεται, η FLYBABOO επιχειρεί με αεροσκάφη τύπου ΕΜ9 τα οποία δεν διαθέτουν Διακεκριμένη Θέση (Business Class Compartment). Αντί όμως της business class διαθέτει ειδικό ναύλο SMART CLASS/ECONOMY PREMIUM τα πλεονεκτήματα του οποίου είναι τα παρακάτω:

• Δικαίωμα επιλογής θέσης στο μπροστινό τμήμα του Α/Φ.

• Πρόσβαση στην αίθουσα VIP των αεροδρομίων.

• Αλλαγή ημερομηνίας ταξιδιού χωρίς επιβάρυνση.

• Επιστροφή της πλήρους αξίας του εισιτηρίου σε περίπτωση ακύρωσης.

• Επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών 30 kg συν δυο χειραποσκευές μέχρι 8 kg.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές επέλεξαν να συνεργαστούν με την FLYBABOO μετά από πολύ προσεκτική έρευνα αγοράς και ποιοτικούς ελέγχους, ενώ έχουν την βεβαιότητα ότι η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της θα είναι εφάμιλλη με εκείνη που απολάμβανε στα αεροσκάφη των Ο.Α..

«Βάσει της προτεραιότητας της Διοίκησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών για ορθολογισμό του πτητικού προγράμματος της εταιρείας με οικονομοτεχνικά κριτήρια, το δρομολόγιο Αθήνα – Γενεύη έπρεπε να τερματιστεί», σημειώνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι προτιμήθηκε η εμπορική συνεργασία με την εταιρεία FLYBABOO από την ολοκληρωτική απόσυρση από την αγορά της Ελβετίας.

Επιπλέον, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές θα εισπράττουν 15% από την πώληση κάθε εισιτηρίου μέσω του δικτύου τους, χωρίς να επιβαρύνονται από κανένα λειτουργικό κόστος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα