Χρηματιστήριο: Χάθηκε η αναλαμπή, νέα διολίσθηση στις 839 μονάδες

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 13:39
UPD:13:40
SOOC/Nikos Libertas

Παρά την πρωινή αναλαμπή ο Γενικός Δείκτης «γύρισε» πτωτικά και κινείται πλέον στις 839 μονάδες και το -0,45%. Συνεχίζονται οι ανησυχίες για όξυνση της ενεργειακής κρίσης, τα δεδομένα για εκτίναξη του πληθωρισμού σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα στην Ευρωζώνη και τις προβλέψεις για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από την ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα. 

Στις τράπεζες τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνει η Alpha Bank 1.08%. Ακολουθούν στο -0,9% η Eurobank και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν άνοδο την Παρασκευή μετά από μια επώδυνη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μια βασική έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για ενδείξεις για την υγεία της οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,57%, καθώς όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια διαπραγματεύονταν σε θετικό έδαφος. Στο +1,39% ο DAX της Φρανκφούρτης.

Σε μεμονωμένο επίπεδο η Credit Suisse βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 3,2% στον απόηχο πληροφοριών του Reuters που τη θέλουν να καταργεί 5.000 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου περικοπών κόστους. Στο +2% και η Ryanair που είχε ρεκόρ επιβατών τον Αύγουστο για τέταρτο διαδοχικό μήνα, παγιώνοντας τη θέση της ως της κορυφαίας αεροπορικής χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.

Δείτε με μία ματιά όλα όσα συμβαίνουν στις αγορές εδώ. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα