Χρηματιστήρια: Άνοδος στο κλείσιμο μίας επώδυνης εβδομάδας

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 11:26
UPD:11:30
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανακτούν σήμερα μέρος του χαμένου εδάφους σε μία εξαιρετικά επώδυνη εβδομάδα, που στιγματίστηκε από τις ανησυχίες για όξυνση της ενεργειακής κρίσης, τα δεδομένα για εκτίναξη του πληθωρισμού σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα στην Ευρωζώνη και τις προβλέψεις για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από την ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα. Το θετικό μομέντουμ της σημερινής συνεδρίασης ακολουθεί και το ελληνικό χρηματιστήριο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,7%, αλλά συνολικά την εβδομάδα (που είναι η τρίτη διαδοχική με απώλειες) υποχωρεί 4%. Ξεχωρίζουν οι κλάδοι αυτοκινήτου και τεχνολογίας με κέρδη 1,5% και 1,4% αντίστοιχα. Σε μεμονωμένο επίπεδο η Credit Suisse βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 3,2% στον απόηχο πληροφοριών του Reuters που τη θέλουν να καταργεί 5.000 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου περικοπών κόστους. Στο +2% και η Ryanair που είχε ρεκόρ επιβατών τον Αύγουστο για τέταρτο διαδοχικό μήνα, παγιώνοντας τη θέση της ως της κορυφαίας αεροπορικής χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,7%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,8% και εκείνος της μεσαίας είναι στο +0,4%. Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ξεχωρίζουν οι κλάδοι εμπορίου και ταξιδιών - αναψυχής με κέρδη περίπου 1,5% έκαστος.  

Σημειώνεται ότι από την αρχή της εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει απώλειες περίπου 5,6%. 

Δείτε με μία ματιά όλα όσα συμβαίνουν στις αγορές εδώ. 
 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα