Αποσπώντας τη Μέγιστη Αξία μέσω της Μετάβασης στο Cloud

Sponsored Content
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 09:53
UPD:09:55

Η Motor Oil τροφοδοτεί τον μετασχηματισμό της αξιοποιώντας την ελαστικότητα του cloud, με την υποστήριξη του Azure VMware Solution.

Η κλιματική αλλαγή, οι κίνδυνοι από τις εκπομπές ορυκτών καυσίμων και η ανάπτυξη ανανεώσιμων και βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων έχουν μεταμορφώσει τη βιομηχανία της ενέργειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα λειτουργούν λιγότερα από 100.000 πρατήρια καυσίμων στην Ευρώπη, ένας αριθμός που όσο και αν μοιάζει υψηλός, μειώνεται σταθερά εδώ και χρόνια, λόγω της σταδιακής μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα.

Παράλληλα, τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ανεφοδιάζουμε τα Ι.Χ. μας, καθώς μπορούν να φορτίζονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας ή την ημέρα ενόσω βρισκόμαστε στη δουλειά ή και σταθμευμένα σε κάποιο εμπορικό κέντρο. Για να επιβιώσουν σε αυτή τη νέα αγορά, οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων έχουν ήδη αρχίσει να αναθεωρούν την εμπειρία τροφοδοσίας των πελατών τους.  

Ο ελληνικός ενεργειακός γίγαντας της Motor Oil έχει διανύσει μια μακρά διαδρομή στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ενώ έχει ήδη εκφράσει με πολλαπλούς τρόπους την πίστη του στο μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ταυτόχρονα, η εταιρεία πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στην αγορά δικτύων πρατηρίων καυσίμων σε όλη την Ευρώπη. Εκεί που άλλοι βλέπουν πτώση, η Motor Oil διακρίνει ευκαιρίες.

Εφόσον η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων απαιτεί από τους πελάτες μεγαλύτερους χρόνους «σκέτης» αναμονής, τα πρατήρια καυσίμων πρόκειται να μετατραπούν σε τοποθεσίες όπου οι άνθρωποι θα «καθυστερούν» περνώντας ευχάριστα την ώρα τους. Χώροι που κατά το παρελθόν συνδέονταν με αναθυμιάσεις και λιπαντικά θα γίνουν ελκυστικά σημεία συνάντησης και συγκέντρωσης για φαγητό, ψώνια, τραπεζικές συναλλαγές ή ακόμα και εργασία, δημιουργώντας ένα ευρύ φάσμα νέων εισοδηματικών ροών.

Έχοντας πλήρως συνειδητοποιήσει τις γρήγορες μεταβολές των εργασιακών μεθόδων σε αυτόν τον συναρπαστικό Καινούργιο Κόσμο, ο Βασίλης Αναστασίου, διευθυντής λειτουργιών και υποδομών IT της Motor Oil, διαβλέπει ότι το ανανεωμένο επιχειρηματικό περιβάλλον προϋποθέτει μια νέα τεχνολογική προσέγγιση: «Οφείλουμε ταυτόχρονα τόσο να αναπτύξουμε όσο και να συρρικνώσουμε το περιβάλλον των τεχνολογικών μας υποδομών, όπως απαιτούν οι σύγχρονες περιστάσεις. Αναμφίβολα έχουμε ανάγκη από αυτοματισμό, templates και συνέχεια στις διαδικασίες μας».

Προχωρώντας προς μια υβριδική, multi-cloud στρατηγική

Η Motor Oil επέλεξε το Azure VMware Solution για να υποστηρίξει τις νέες επιχειρησιακές της μεθόδους. Πρόκειται για μια λύση που διευκολύνει τη μετάβαση σε περιβάλλον Microsoft Azure, βοηθώντας την εταιρεία να αξιοποιήσει τα νέα επίπεδα χωρητικότητας και ευελιξίας που προσεγγίζονται μέσω του cloud.

«Το cloud ευνοεί την ελαστικότητα και την προτυποποίηση, βοηθώντας μας να παραμένουμε μόνιμα ενεργοί», επισημαίνει σχετικά ο κ. Αναστασίου. Στη διάρκεια του μισού αιώνα της ιστορίας της, η Motor Oil αναπτύχθηκε σε σημείο σήμερα να συμπεριλαμβάνει κάτω από τη σκέπη της συνολικά 82 εταιρείες, με ενεργό παρουσία σε 8 χώρες. Η διασφάλιση της ευελιξίας μέσα σε αυτό το εκτεταμένο εταιρικό δίκτυο ασφαλώς δεν είναι απλή υπόθεση, ωστόσο το Cloud υπόσχεται τη διεύρυνση της χωρητικότητας, της συνέχειας και των κοινών προτύπων.

Μέσα από τη μακροχρόνια και αρμονική συνεργασία της με τη VMware, η Motor Oil γνώριζε ότι η επιλογή μιας λύσης όπως το Azure VMware Solution θα της εξασφάλιζε ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, χάρη στη δυνατότητά του να μειώνει την πολυπλοκότητα της μετάβασης στο cloud, το Azure VMware Solution βοήθησε την εταιρεία να μεταφέρει συγκεκριμένα workloads από τις εσωτερικές της υποδομές χωρίς αναδιάρθρωση κώδικα (refactoring). Επίσης, το Azure VMware Solution επιτρέπει στη Motor Oil να αναπτύσσει υποδομές VMware μέσω του Azure Portal και να αυτοματοποιεί εργασίες για τη δημιουργία και την παρακολούθηση VMware vSphere virtual machines, με χρήση των VMware CLI ή APIs.

Από τη στιγμή που η επιχείρηση οφείλει να λειτουργεί ταχύτερα από ποτέ, η απλοποίηση των νέων υποδομών και η γρήγορη εξοικείωση μαζί τους είναι απόλυτα αναγκαίες. Σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου: «Δεν χάνουμε πλέον χρόνο μέχρι να μάθουμε τα νέα εργαλεία. Όταν η επιχείρηση ενεργεί άμεσα δίνοντας έμφαση στην καινοτομία, αυτές οι εξοικονομήσεις έχουν σημασία. Είμαστε πλέον πολύ πιο επικεντρωμένοι στη συνεχή βελτίωση, εφαρμόζοντας συνεχώς νέους τρόπους υποστήριξης του οργανισμού μας».

Μέγιστη επιχειρησιακή απόδοση με λύσεις multi-cloud

Η μετάβαση της Motor Oil στο Azure αποτέλεσε την πρώτη μεγάλης κλίμακας υλοποίηση του Azure VMware Solution στην περιοχή της Μεσογείου, σχεδιασμένη με την υποστήριξη της VMware Professional Services. Ο κ. Αναστασίου επισημαίνει σχετικά: «Συνεργαστήκαμε αποτελεσματικά με τα fast-track teams της VMware, από την τεκμηρίωση της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της. Με αυτόν τον τρόπο πετύχαμε να βελτιστοποιήσουμε τις υποδομές, τόσο σε ό,τι αφορά την υψηλή διαθεσιμότητα, όσο και τη διασφάλιση της ποιότητας, αλλά και την αποκατάσταση από τυχόν καταστροφές».

Πλέον, μέσω της ολοκληρωμένης μετάβασής της στο cloud, η Motor Oil μπορεί να επικεντρωθεί στην επίτευξη της μέγιστης επιχειρησιακής της αποτελεσματικότητας, δημιουργώντας λειτουργικά templates για κάθε τρέχουσα ή μελλοντική εργασία. Για παράδειγμα, πρόσφατα η εταιρεία απέκτησε μια αλυσίδα 27 πρατηρίων καυσίμων στην Κροατία, μέσα από μια διαδικασία ενσωμάτωσης συνολικής διάρκειας τριών μηνών. Ο κ. Αναστασίου υπολογίζει ότι με το νέο template αυτός ο χρόνος θα μειωθεί στις τέσσερις εβδομάδες: «Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε templates για πολλά περισσότερα σενάρια, από πρατήρια καυσίμων μέχρι αιολικά ή ηλιακά πάρκα. Η εταιρεία γνωρίζει καλά ότι η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του τρόπου με τον οποίο αξιοποιούμε τις νέες ευκαιρίες».


Επισκεφτείτε την ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα https://vmware-journey.gr/motoroil/ για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες γύρω από την υλοποίηση του Azure VMware Solution από τη Motor Oil.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα