Credit Suisse: Σύσταση underweight για μετοχές

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 16:38
UPD:17:17
REUTERS/Arnd Wiegmann

Η Credit Suisse συνέστησε στους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στις μετοχές σε underweight μετά το συμπόσιο του Jackson Hole, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες τόνισαν την προσπάθειά τους να δαμάσουν τον πληθωρισμό μέσω υψηλότερων επιτοκίων.

Οι αγορές βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με επιβράδυνση της ανάπτυξης, αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης και αυξημένο πληθωρισμό και «οι επόμενοι μήνες είναι επομένως πιθανό να είναι επώδυνοι», είπε ο Michael Strobaek, επικεφαλής παγκόσμιων επενδύσεων στην ευρωπαϊκή τράπεζα.

Οι traders σε όλο τον κόσμο είχαν στοιχηματίσει μάλλον λανθασμένα ότι η Fed μπορεί να σηματοδοτήσει μια επιβράδυνση στη σύσφιξή της στο Jackson Hole, οδηγώντας σε ράλι 13% του Παγκόσμιου Δείκτη MSCI. Οι παγκόσμιες μετοχές σημείωσαν έντονο διήμερο selloff καθώς ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ την Παρασκευή διέγραψε κάθε μακροχρόνια ελπίδα για πρόωρη στροφή σε χαλαρότερη νομισματική πολιτική.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη υποβάθμιση των μετοχών από την Credit Suisse σε λιγότερο από έναν μήνα. Οι αναλυτές του οίκου εκμεταλλεύτηκαν το καλοκαιρινό ράλι για να μειώσουν τις θέσεις των χαρτοφυλακίων τους στις μετοχές σε neutral από overweight στις 10 Αυγούστου.

Αντίθετα, η ελβετική τράπεζα συνιστά στους επενδυτές να κατέχουν περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ωφεληθούν μακροπρόθεσμα ή ομόλογα σε νόμισμα αναδυόμενων αγορών που προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα απόδοσης έναντι του χρέους της αναπτυγμένης αγοράς.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα