Συγκροτήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγοράς - Τα μέλη του

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 13:49

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (Ε.Σ.Κ.Α) ορίζονται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδη. 

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.Α. ορίζεται ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, με αναπληρώτρια την προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή, Αγγελική Πύθουλα. Γραμματέας του Ε.Σ.Κ.Α. ορίζεται ο Στυλιανός Καναβός, υπάλληλος της διεύθυνσης Πολιτικής και Ενημέρωσης Καταναλωτή, με αναπληρώτρια την Σοφία Κροκίδα, υπάλληλο της ίδιας διεύθυνσης.

Ως εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίστηκαν ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής και Ενημέρωσης Καταναλωτή και ο Γεώργιος Διονυσόπουλος, συνεργάτης του γενικού γραμματέα Εμπορίου.

Στο ΕΣΚΑ συμμετέχουν και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης, αναπληρούμενος από την Βασιλική Μπώλου, αναπληρώτρια Συνήγορο του Καταναλωτή.

Ως εκπρόσωποι των Δευτεροβάθμιων Ενώσεων Καταναλωτών συμμετέχουν η Μικαέλα Χριστοδούλου και ο Κωστής Γεωργάκης από την ΠΟΜΕΚ Παρέμβαση και από τι ΙΝΚΑ ΓΟΚΕ ο Γιώργος Λεχουρίτης και ο Άγγελος Πιλάτης.

Ως εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Καταναλωτών συμμετέχουν ο Κωνσταντίνος Λεβένης από την Καταναλωτική Συνείδηση, ο Απόστολος Ραυτόπουλος από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και ο Νικόλαος Τσεμπερλίδης από το ΚΕ.Π.ΚΑ.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι η Αθανασία Γαβαλά, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο Παντελής Λεγάτος, εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού η Πηνελόπη Νομπιλάκη, εκπρόσωπος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ο Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος η Διονυσία Πρασσά.

Από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα συμμετέχει ο Ιωάννης Μούργελας,από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος ο Αντώνης Μακρής, από την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος ο Νίκος Δήμας, από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος η Αγγελική Παπασπυροπούλου, από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ο Γιώργος Αμβράζης.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.) (με τον ν. 4673/2020 διαδέχτηκε τη ΝΕΑ ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ) είναι ο Σπύρος Αντωνόπουλος, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ο Μιχάλης Μητσόπουλος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ο Χρήστος Μπλουγούρας και εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Ως εκπρόσωποι υπηρεσιών γενικού - κοινωνικού ενδιαφέροντος ανάλογα με τη θεματική ενότητα: από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων η Παναγιώτα Μάλαμα, από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ο Κομνηνός Κόμνιος, από την ΕΥΔΑΠ η Στυλιανής Πολιτάκη και από τον ΟΑΣΑ η Χριστίνα Βάρλα.

Η θητεία των μελών του Ε.Σ.Κ.Α είναι τριετής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα