Ρουμανία: Σταματάει για τέσσερις ημέρες η μονάδα της Dacia στο Mioveni

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008 09:22

Η ρουμανική αυτοκινητοβιομηχανία Dacia αποφάσισε να αναστείλει για 4 ημέρες (30 - 31 Οκτωβρίου και 13 - 14 Νοεμβρίου) την παραγωγική δραστηριότητα τής μονάδας της στο Mioveni Προκειμένου να προσαρμόσει το χρονοδιάγραμμα παραγωγής της στην αντίστοιχη ζήτηση της αγοράς.

Στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν πως δεν θα σταματήσουν οι δραστηριότητες άλλων παραγωγικών μονάδων, οι οποίες λειτουργούν στο ενιαίο πλαίσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Η παραγωγή μερών αυτοκινήτων, η δραστηριότητα διαφόρων τμημάτων του Mechanical Plant, όπως του κέντρου CKD (συσκευασία μερών αυτοκινήτων που προορίζονται για εξαγωγές και συναρμολόγηση σε άλλες εγκαταστάσεις) Και οι παραδόσεις αυτοκινήτων δεν πρόκειται να ανασταλούν» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Automobile Dacia.

Υπενθυμίζεται πως η συνολική παραγωγή της μονάδας στο Mioveni τον περασμένο Ιανουάριο ανήλθε σε 1,3 χιλ. αυτοκίνητα την ημέρα ή στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του εργοστασίου, ενώ η αναστολή της παραγωγικής δραστηριότητας για 4 ημέρες μεταφράζεται στην παραγωγή 5,2 χιλ. μονάδων λιγότερων από το σύνολο των 310 χιλ. που προβλεπόταν για ολόκληρο το 2008.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η παραγωγική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε διακοπεί και πάλι το Μάρτιο και τον Απρίλιο εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων που διήρκεσε 3 εβδομάδες. Οι συνολικές ζημιές που προκλήθηκαν τότε στην εταιρεία υπολογίζονται σε 13 εκατ. ευρώ.

Βalkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα