Συνέχεια των απωλειών στην Wall Street

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 23:49
UPD:30/08/2022 00:04
REUTERS/ERIC THAYER

Πτωτικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, παρότι προσπάθησαν προς στιγμή να περιορίσουν τις αρχικές τους απώλειες, εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για μεγάλες επιτοκιακές αυξήσεις και πιο αυστηρή νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones μάλιστα γύρισε προς στιγμή σε θετικό έδαφος αφού στην αρχή της συνεδρίασης υποχωρούσε περίπου 300 μονάδες 

O  Dow Jones τελικά έχασε 0,31% στις 32.099 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,66% στις 4.030 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,02% στις 12.017 μονάδες.

Η τεχνολογία παρουσίασε την χειρότερη επίδοση μεταξύ των κλάδων του S&P 500, καθώς αυξήθηκαν οι ομολογιακές αποδόσεις, ενώ αντίθετα ενέργεια και εταιρείες κοινής ωφελείας είχαν το προβάδισμα.  

Η απόδοση του αμερικανικού διετούς, που είναι πολύ πιο ευαίσθητο στις επιτοκιακές αυξήσεις, εκτινάχθηκε σε υψηλό 15 ετών. 

Η σημερινή κίνηση ακολούθησε το απότομο sell off της Παρασκευής, όταν ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, προειδοποίησε για «επώδυνες μέρες» καθιστώντας σαφές ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν πρόκειται να υποσωρήσει από την σκληρή πολιτική των αυξήσεων των επιτοκίων 

Πάντως, ο πρόεδρος της Fed της Μιννεάπολης, Νιλ Κασκάρι δήλωσε στο Bloomberg ότι είναι χαρούμενος που η χρηματιστηριακή αγορά υποχώρησε απότομα την Παρασκευή μετά τις δηλώσεις του Πάουελ,

Ο Κασκάρι είπε ότι οι επενδυτές δεν είχαν εκτιμήσει πλήρως το σχέδιο της Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, δείχνοντας το ράλι της αγοράς μετά την αύξηση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας τον Ιούλιο.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα