Alapis: Συμφωνία για την εξαγορά της Γερολυμάτος

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008 10:52
UPD:11:04

Σε συμφωνία για την αγορά αρχικώς του 48,67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΝΓ Γερλυμάτος ΑΕΒΕ κατέληξε η Alapis, ενώ προσυμφωνήθηκε και η αγορά επιπλέον ποσοστού 50,66% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Το συνολικό τίμημα για τη συναλλαγή ανέρχεται σε 198.666.667 ευρώ. Σημειώνεται ότι η αγορά του επιπλέον ποσοστού τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όπως υπογραμμίζει η Alapis, μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης και του επιπλέον ποσοστού, θα κατέχει συνολικά ποσοστό 99,33% του μετοχικού κεφαλαίου της Γερολυμάτος.

Η εν λόγω εξαγορά δεν περιλαμβάνει τις δραστηριότητες των θυγατρικών εταιρειών του εξωτερικού και ορισμένες διεθνείς δραστηριότητες της Γερολυμάτος.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, ο ιδρυτής της Γερολυμάτος κ. Παναγιώτης Γερολυμάτος θα παραμείνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, ενώ ο κ. Νικόλαος Γερολυμάτος θα παραμείνει Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο όμιλος της Γερολυμάτος διανέμει, αντιπροσωπεύει και παράγει μια ευρεία γκάμα προϊόντων υγείας και ομορφιάς. Κατά το έτος 2007 εμφάνισε πωλήσεις 225,7 εκ. ευρώ, κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών, αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) 26,6 εκ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 15,2 εκ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα