Συναντήσεις ΕΝΑΕ με γ.γ. του ΥΠΟΙΟ

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008 13:08

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Παναγιώτη Δρόσο, είχαν σήμερα ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Δημήτρης Δράκος, και ο ¶ αντιπρόεδρος, Κώστας Τάτσης, με αντικείμενο τους μηχανισμούς υποστήριξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Ν.Α.) στην εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση ολοκληρώθηκε το τεχνοκρατικό μέρος που αφορά την ΚΥΑ για τη σύσταση των Ομάδων Έργου των Ν.Α. Επίσης προσδιορίστηκε ο χρόνος κατάθεσης της τροπολογίας για τη λειτουργία της Νομός Α.Ε.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στο επίπεδο ωριμότητας στο οποίο βρίσκονται τα έργα των Ν.Α, τόσο στα Π.Ε.Π, όσο και στα Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Όπως αναφέρεται, υπήρξε απόλυτη ταύτιση της ανάγκης για περαιτέρω συνεργασία για την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ που βρίσκεται ουσιαστικά στη φάση της έναρξής του, με έμφαση στην άμεση δραστηριοποίηση των Ν.Α.

Ακολούθησε συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΝΑΕ με τον γενικό γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού του ΥΠΟΙΟ, Βασίλη Ασημακόπουλο, για την ανάληψη έργου στο πρόγραμμα της Ψηφιακής Σύγκλισης.

Κατά την συνάντηση υπήρξε δέσμευση της υπηρεσίας για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του έργου της «Ψηφιακής Νομαρχίας», με προϋπολογισμό της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ, για την επιμόρφωση των υπαλλήλων και των εραιτών στελεχών των Ν.Α.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα