Υποβάθμιση της Renault στο Baa2 από τη Moody's

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008 14:30
UPD:14:43

Σε υποβάθμιση της Renault προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's για το προτιμώμενο μακροπρόθεσμο χρέος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο αναθεωρήθηκε σε Baa2 από Baa1. Η αξιολόγηση του βραχυπρόθεσμου χρέους Prime-2 παραμένει σε αμετάβλητη. Η προοπτική της εταιρείας άλλαξε σε σταθερή.

Ο Φαλκ Φρέι, Α΄ Αντιπρόεδρος και επικεφαλής ανάλυσης της Moody's για τον ευρωπαϊκό κλάδο αυτοκινήτων δήλωσε: «Η υποβάθμιση της Renault είναι αποτέλεσμα την αδυναμία της εταιρείας να βελτιώσει την εικόνα των λειτουργικών της αποτελεσμάτων, γεγονός που διαπιστώνεται από την αναθεώρηση των προβλέψεών της για το περιθώριο-στόχο των λειτουργικών αποτελεσμάτων του 2008 από 4,5% σε 2,5%–3,0% υπό τις παρούσες επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες».

«Καθώς η Moody's δεν προβλέπει χαλάρωση των πιέσεων εντός του 2009, δεν αναμένεται άμεση μεταστροφή. Ωστόσο, με πιστοληπτική ικανότητα Baa2, η Renault αποτελεί έναν μέτριο παράγοντα απορρόφησης των κραδασμών από τα αδύναμα στοιχεία του περασμένου έτους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα