Η Gap απέσυρε τις προοπτικές της για το 2022, μετά τη ζημία 49 εκατ. δολαρίων

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 16:56
REUTERS/TYRONE SIU

Η Gap απέσυρε την Πέμπτη τις οικονομικές της προοπτικές για το έτος 2022, αφού σημείωσε καθαρή ζημία στο οικονομικό β' τρίμηνο και το brand Old Navy της συνέχισε να έχει προβλήματα με έναν λάθος συνδυασμό μεγεθών και στυλ.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, ανέφερε τις πρόσφατες προκλήσεις  και τις αβέβαιες μακροοικονομικές τάσεις για την απόσυρση του outlook της για το 2022. Ο υψηλός πληθωρισμός πλήττει τους καταναλωτές με χαμηλότερο εισόδημα που συγκαταλέγονται στους βασικούς πελάτες για ορισμένες από τις μάρκες της εταιρείας.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουλίου, η εταιρεία ανέφερε καθαρή ζημία 49 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 13 σεντς ανά μετοχή. Ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε καθαρά κέρδη 258 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 67 σεντς ανά μετοχή.

Εξαιρουμένων των εφάπαξ στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 8 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα της Gap για την περίοδο μειώθηκαν κατά 8% στα 3,86 δισεκατομμύρια δολάρια από 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Αυτό ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για 3,82 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv. Οι μετοχές της Gap αυξήθηκαν κατά 7% στις εκτεταμένες συναλλαγές.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6%, αντιπροσωπεύοντας το 34% των συνολικών πωλήσεων.

Πηγή: CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα