Loews: «Ενεση» ρευστότητας 1,25 δισ. δολ. στη CNA

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008 16:21
UPD:16:23

Το ποσό των 1,25 δισ. δολαρίων θα διοχετεύσει η Loews Corp., η εταιρεία συμμετοχών που ελέγχει η οικογένεια Tisch της Νέας Υόρκης, στη CNA Financial Corp., μετά τις ζημίες που εμφάνισε η ασφαλιστική μονάδα στο τρίτο τρίμηνο.

Η Loews ανακοίνωσε σήμερα καθαρές ζημίες 137 εκατ. δολαρίων ή 31 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 555,7 εκατ. δολαρίων ή 77 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι μετοχές της υποχώρησαν στη Νέα Υόρκη έως και 9%.

Σημειώνεται ότι η Loews κατέχει το 90% της CNA και το 50% της Diamond Offshore Drilling, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης πετρελαίου σε βαθιά ύδατα στον κόσμο.

Η CΝΑ ανέστειλε σήμερα τη διανομή μερίσματος για κοινές μετοχές, έπειτα από ζημίες 331 εκατ. δολαρίων που εμφάνισε στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι νέες προνομιούχες μετοχές που θα πωληθούν στη Loews θα αποδίδουν μέρισμα 10% τα πρώτα πέντε έτη.

Η CNA, από την οποία προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Loews, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την χειρότερη περίοδο τυφώνων που έχει πλήξει τις ΗΠΑ από το 2005 και την απαξίωση συμμετοχών της σε χρηματοοικονομικές εταιρείες όπως οι Fannie Mae και Freddie Mac.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα