Η ιαπωνική JERA υπογράφει νέα συμφωνία LNG με τους Ρώσους στη Σαχαλίνη

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 16:47
UPD:16:49
REUTERS/BERNADETT SZABO

Συμφωνία με τον νέο φορέα εκμετάλλευσης του ρωσικού ενεργειακού έργου Sakhalin-2 υπέγραψε η JERA, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγός ενέργειας της Ιαπωνία, με στόχο τη διατήρηση μακροπρόθεσμων παραδόσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

«Οι βασικοί όροι όπως ο όγκος, η τιμή και το νόμισμα (πληρωμής) παρέμειναν οι ίδιοι όπως στο προηγούμενο συμβόλαιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της JERA, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα στα τέλη Ιουνίου για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας που θα αναλάβει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Sakhalin Energy Investment Co, στην οποία η Shell και οι δύο ιαπωνικές εμπορικές εταιρείες- η Mitsui & Co και η Mitsubishi Corp- κατείχαν λίγο λιγότερο από το 50%.

Οι ιαπωνικές εταιρείες που είχαν μακροπρόθεσμα συμβόλαια για την αγορά LNG από τη Sakhalin-2 έλαβαν μια νέα προσφορά συμβολαίου από τον νέο φορέα, τη Sakhalin Energy LLC. Οι άλλες ιαπωνικές εταιρείες δεν έχουν λάβει ακόμη απόφαση.

Η Kyushu Electric Power σκοπεύει  να διατηρήσει το μακροπρόθεσμο συμβόλαιό της, είπε ένας εκπρόσωπος. Η Tokyo Gas είπε ότι συνεχίζει να μελετά το θέμα, ενώ η Saibu Gas Holdings και η Tohoku Electric Power δήλωσαν ότι αξιολογούν τις λεπτομέρειες της σύμβασης.

Η Toho Gas, η Hiroshima Gas και η Osaka Gas αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα