Χρηματιστήρια: Ελεγχόμενες πιέσεις στην Αθήνα

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 11:41
UPD:11:41
SOOC/Nikos Libertas

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών (-0,67%) στις 890 μονάδες, με τις τράπεζες να υποχωρούν 0,88%. Πιέσεις ασκούνται σε μη τραπεζικά blue chips όπως η Coca Cola που χάνει 2,7%. 

Στις τράπεζες τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν Eurobank και Πειραιώς -1%. Ακολουθούν Εθνική και  Alpha Bank -0,90%.

Σήμερα, 26 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί να δημοσιοποιηθούν οι προσφορές για τη ΛΑΡΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφερόμενοι παραμένουν τόσο η κοινοπραξία της ΓΕΚ Τέρνα με την AD Holdings, όσο και η ιρλανδική Commodity & Mining Insight. Αναφορικά με τα εργασιακά, στις 20 Ιουλίου απολύθηκαν και οι 1.060 εργαζόμενοι της βιομηχανίας, όπως προβλεπόταν στο σχέδιο της ιδιωτικοποίησης, έπειτα από την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν υποβάλει τα πέντε σωματεία από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, λαμβάνοντας τις αποζημιώσεις, συνολικού ύψους 22,3 εκατ. ευρώ.

Στην Ευρώπη επικρατεί νευρικότητα εν αναμονή της ομιλίας του Τζερόμ Πάουελ στο πλαίσιο του οικονομικού συμποσίου στο Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,5% στις αρχές των συναλλαγών με τους βασικούς πόρους να σκαρφαλώνουν 1,7% για να οδηγήσουν σε κέρδη, ενώ οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης υποχώρησαν 0,6%. Στο +0,03% ο DAX στη Φρανκφούρτη. Ήπια ενίσχυση 0,13% για τον CAC του Παρισιού.

Ο Πάουελ πρόκειται να μιλήσει στις 17.00 (ώρα Ελλάδος), και οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο θα βρουν ενδείξεις σχετικά με τον ρυθμό και την τροχιά των προσπαθειών σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, καθώς προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό.

Στην Ευρώπη, τα στοιχεία του γερμανικού καταναλωτικού κλίματος για τον Σεπτέμβριο αναμένονται την Παρασκευή μαζί με τα στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία και την Ιταλία για τον Αύγουστο.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem ανακοίνωσε επίσης την τελευταία της αύξηση στο ανώτατο όριο των τιμών της ενέργειας της χώρας, δίνοντας μια ζοφερή εικόνα για την πορεία της βαθύτερης κρίσης κόστους ζωής και τις προοπτικές για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα