Amazon: Γιατί καταργεί την υπηρεσία «Amazon Care» - Τι διαπίστωσε η εταιρία

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 16:12
UPD:16:20
REUTERS/GONZALO FUENTES

«Λουκέτο» βάζει η Amazon στην υπηρεσία τηλεϊατρικής «Amazon Care», καθώς, όπως διαπιστώθηκε, «ναυάγησε» η ιδέα της εταιρείας να εισέλθει και στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, «Το Amazon Care θα κλείσει μετά από τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, διότι δεν αποτελεί σωστή μακροπρόθεσμη λήξη για τους πελάτες μας».

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Amazon Health Service, Νιλ Λίντσει, «Η απόφαση αυτή δε ελήφθη επιπόλαια, αλλά χρειάστηκαν πολλοί μήνες για την εξετάσουμε. Παρά το γεγονός ότι τα εγγεγραμμένα μέλη μας έχουν ‘αγκαλιάσει’ το Amazon Care, δεν αποτελεί πια μια αρκετά ολοκληρωμένη υπηρεσία για τους μεγάλους πελάτες που στοχεύουμε και δεν θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα». 

«Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να σας υποστηρίξουμε, ανεξάρτητα από τον δρόμο που θα ακολουθήσετε. Πολλοί υπάλληλοι της Care θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε άλλα τμήματα του οργανισμού Υπηρεσιών Υγείας ή σε άλλες ομάδες της Amazon - κάτι που θα συζητήσουμε με πολλούς από εσάς σύντομα - και θα υποστηρίξουμε επίσης υπαλλήλους που αναζητούν ρόλους εκτός εταιρείας», αναφέρει εκτός άλλων το ενημερωτικό σημείωμα προς τους εργαζόμενους .  

Σημειώνεται ότι το Amazon Care ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία του το 2019, για τους υπαλλήλους της Amazon γύρω από τα κεντρικά του ομίλου στο Σιάτλ. Η υπηρεσία παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες υγείας και προγράμματα τηλεϊατρικής, όπως και κατ' οίκον επισκέψεις νοσηλευτικού προσωπικού για εμβολιασμούς, έναντι πληρωμής.

Ωστόσο, η υπηρεσία βρισκόταν για αρκετά χρόνια στο στάδιο της δημιουργίας. Ώσπου το 2017, σύμφωνα με το CNBC, η Amazon πραγματοποίησε μια «μυστική» συνάντηση στο Σιάτλ, προκειμένου να ενημερωθεί περισσότερο για την περίθαλψη ασθενών στην οποία συμμετείχαν στελέχη του κλάδου υγείας.

Στη συνέχεια, προσέλαβε μια μικρή ομάδα γιατρών για να ξεκινήσει μια πιλοτική κλινική για ορισμένους υπαλλήλους, ενώ τον Φεβρουάριο, η εταιρεία παρουσίασε τις εικονικές προσφορές του Amazon Care σε εθνικό επίπεδο για τους υπαλλήλους της και άλλες εταιρείες, σηματοδοτώντας μεγαλύτερες φιλοδοξίες για την υπηρεσία.

Εντούτοις, η Amazon τώρα καταργεί την υπηρεσία, ακόμη και όταν μόλις τον περασμένο μήνα, εξαγόρασε τον πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας One Medical για 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Έχει επίσης επιδιώξει να αναπτύξει υπηρεσίες ιατρικής διάγνωσης κατ’ οίκον, ενώ όπως ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Wall Street Journal,  η Amazon υπέβαλλε προσφορά για τον πάροχο υπηρεσιών οικιακής φροντίδας Signify Health. 

Μαρία Βε



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα