Χρηματιστήρια: Θετικό το κλίμα σε Αθήνα και Ευρώπη, με τη Fed στο επίκεντρο

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 11:42
UPD:11:46
REUTERS/Brendan McDermid

Στις 900 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,83% κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τράπεζες να ενισχύονται 1,39%. Θετικό το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στη Fed, με τον DAX στο +0,73% μετά τα στοιχεία για το γερμανικό ΑΕΠ, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Στις τράπεζες, την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν Πειραιώς και  Alpha Bank +1,8%. Ακολουθούν Εθνική και Eurobank. Η Viohalco και η ΓΕΚ Τέρνα ενισχύονται 3%, τα ΕΛΠΕ στο +2%.

Το ετήσιο συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ξεκινά την Πέμπτη, με τον Πρόεδρο Τζερόμ Πάουελ να πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία την Παρασκευή. Οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία  σχετικά με την τροχιά σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, καθώς εκείνη προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό και κατά πόσον οι μειώσεις των επιτοκίων είναι ορατές στο τέλος του τρέχοντος κύκλου.

Ανάπτυξη ύψους 0,1% σημείωσε το ΑΕΠ της Γερμανίας κατά το β' τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν επίσης προβλέψει στασιμότητα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα