Δικαστήρια Μακεδονίας: Ποιοι περνούν στην επόμενη φάση

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 07:11
UPD:07:25
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Της Τέτης Ηγουμενίδη, 
[email protected]

Με τη συμμετοχή των Άβαξ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος - ΑΤΕΣΕ, Ιντρακάτ – Redex, περνά στην επόμενη φάση του ο διαγωνισμός για τα Δικαστικά Μέγαρα της Μακεδονίας, έργο ΣΔΙΤ, με προϋπολογισμό κατασκευής 120 εκατ. ευρώ.

Βάσει της σχετικής απόφασης του υπουργείου Υποδομών αποκλείστηκαν από την Β’ Φάση της διαδικασίας, η Μηχανική και η κοινοπραξία Τεκάλ – JCC με τους δύο φορείς να έχουν δικαίωμα εντός 10 ημερών να καταθέσουν προδικαστική προσφυγή ενώπιον της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ).

Στο πλαίσιο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) που θα επιλεγεί θα υλοποιήσει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή ή ανακατασκευή, ασφάλιση, διαχείριση και συντήρηση για διάστημα 30 ετών 3 νέων Δικαστικών Μεγάρων στο Κιλκίς, στην Έδεσσα και στις Σέρρες και του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο αντικείμενο της Σύμβασης Σύμπραξης περιλαμβάνεται η λειτουργική ανακατασκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και η ανέγερση 3 μεγάρων σε Κιλκίς, Έδεσσα και Σέρρες, που περιλαμβάνει νέα κτήρια με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Αναλυτικότερα, στις Σέρρες προβλέπεται η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου σε οικόπεδο έναντι του Πάρκου Ηρώων συνολικής επιφάνειας 12.401,18 τ.μ., στο οποίο θα στεγαστεί το σύνολο των υφιστάμενων δικαστικών λειτουργιών της πόλης.

Στην Έδεσσα προβλέπεται η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου σε οικόπεδο επί των οδών Κορυτσάς 15 και Δωδεκανήσου συνολικής επιφάνειας 2.122 τετραγωνικών. Για πλήρη κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας προβλέπεται η δημιουργία κτηρίου συνολικής μικτής επιφάνειας 4.368 τετραγωνικών.

Στο Κιλκίς προβλέπεται η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου μικτής επιφάνειας 1.951 τ.μ. με σκοπό τη συγκέντρωση του συνόλου των δικαστικών υπηρεσιών που αυτή τη στιγμή στεγάζονται σε πολλαπλά και ακατάλληλα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες κτήρια.

Στη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσει η λειτουργική ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στο υφιστάμενο οικόπεδο επί της 26ης Οκτωβρίου 1, συνολικής επιφάνειας 38.195,82 τ.μ. στη δυτική είσοδο της πόλης.  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα