Νέες περιπέτειες για το Twitter: Καταγγελίες από πρώην στέλεχος για θέματα ασφάλειας και προστασίας δεδομένων

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 10:02
UPD:10:05
REUTERS/Stephen Lam

Νέες νομικές και πολιτικές προκλήσεις για το Twitter, ύστερα από καταγγελία πρώην στελέχους της πλατφόρμας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Ο Πίτερ Ζάτκο, πρώην στέλεχος ασφαλείας του Twitter, έχει καταθέσει σειρά στοιχείων στους παραπάνω οργανισμούς, τα οποία εστάλησαν και στις αρμόδιες επιτροπές της Γερουσίας. «Εάν οι ισχυρισμοί είναι ακριβείς, θα έχουμε να  κάνουμε με σοβαρή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και κινδύνους για την ασφάλεια των χρηστών του Twitter ανά τον κόσμο» σχολίασε ο γερουσιαστής Ντικ Ντάρμπιν, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης. «Θα συνεχίσουμε την έρευνα της υπόθεσης και θα λάβουμε τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα». 

Εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε πως οι καταγγελίες του Ζάτκο «βρίθουν ανακριβειών και αντιφάσεων», ενώ «δεν περιλαμβάνουν σημαντικά στοιχεία». 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης δίνει μία άλλη νομική μάχη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος είχε συμφωνήσει να το εξαγοράσει, αλλά έκανε πίσω, κατηγορώντας το ότι αποκρύπτει στοιχεία για ψευδείς λογαριασμούς και bots. 

Οι καταγγελίες του Ζάτκο έχουν επίσης να κάνουν με ψευδείς λογαριασμούς. Το πρώην στέλεχος κατηγορεί επίσης την εταιρεία ότι έχει αποτύχει να προσατεύσει ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών και ψεύδεται για τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα