Akzo Nobel: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008 09:49

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών ήταν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Akzo Nobel NV, της μεγαλύτερης εταιρείας με πούδρες βαφής και χρώματα γενικής χρήσης στον κόσμο, καθώς οι καταναλωτές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία αγόρασαν λιγότερα χρώματα για να βάψουν τα σπίτια τους.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 157 εκατ. ευρώ (200 εκατ. δολ.) από 203 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στο Αμστερνταμ. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ήταν 189 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3% φθάνοντας στα 3,82 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις.

Η Akzo Nobel επανέλαβε την πρόβλεψη για τη διατήρηση των κερδών στα ίδια επίπεδα φέτος μετά την αύξηση των τιμών και τη μείωση του κόστους από την ενσωμάτωση της Imperial Chemical Industries, που αγόρασε τον Ιανουάριο προς 15,9 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Akzo Nobel, η οποία παράγει χρώματα που χρησιμοποιεί η αεροπορική βιομηχανία Airbus SAS για τα αεροσκάφη της τύπου A380, έχουν υποχωρήσει φέτος κατά τη διαπραγμάτευση τους στο Αμστερνταμ σε ποσοστό 54% έναντι πτώσης 46% του Bloomberg Europe Chemicals Index.

Η εταιρεία η οποία προμηθεύει αλάτι για τους δρόμους και χλώριο για πισίνες είπε ότι τα καθαρά προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη θα είναι «κοντά» στο 1,87 δισ. ευρώ που πραγματοποίησε το 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα