Ζημίες 40 εκατ. ευρώ για την Alcatel-Lucent

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 09:34
UPD:09:49

Ζημίες ανακοίνωσε για έβδομο κατά σειρά τρίμηνο η μεγαλύτερη πάροχος δικτύων σταθερής τηλεφωνίας στον κόσμο, Alcatel-Lucent, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις στις εταιρείες τηλεφωνίας.

Οι ζημίες της συρρικνώθηκαν το τρίτο τρίμηνο στα 40 εκατ. ευρώ από 345 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, χάρη στις χαμηλότερες δαπάνες αναδιάρθρωσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία. Οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο ζημίες 73 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alcatel-Lucent Μπεν Βερβάαγιεν, όντας στο τιμόνι της εταιρείας λιγότερο από δύο μήνες, ανακοίνωσε πως θα καταθέσει τον Δεκέμβριο σχέδιο για επιστροφή στην κερδοφορία. Η γαλλική εταιρεία έχει χάσει 4,84 δισ. ευρώ από τότε που η Alcatel εξαγόρασε τη Lucent Technologies το Νοέμβριο του 2006.

«Η κερδοφορία μας παραμένει μη ικανοποιητική», αναφέρει ο Βερβάαγιεν σε σημερινή ανακοίνωσή του. Όπως τονίζει, η κάμψη των πωλήσεων στις εταιρείες τηλεφωνίας οδήγησε σε ζημίες, «που απαιτούν μια σειρά δράσεων, τις οποίες θα παρουσιάσω την προσεχή περίοδο».

Οι πωλήσεις της Alcatel-Lucent υποχώρησαν το τρίτο τρίμηνο κατά 6,6% στα 4,07 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στο τμήμα που πωλείται ο εξοπλισμός για τους διαχειριστές δικτύων υποχώρησαν κατά 9,4%.

Ο CEO της εταιρείας επανέλαβε τους στόχους για τις ετήσιες πωλήσεις, οι οποίες αναμένεται να υποχωρήσουν στα μεσαία ψηφία τις ποσοστιαίας κλίμακας, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών μεταβολών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα