Nintendo: «Κόβει» τις προβλέψεις για την ετήσια κερδοφορία

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 10:03
UPD:10:04

Προς τα κάτω – σε ποσοστό 16% – αναθεώρησε η Nintendo, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, τα κέρδη της για το σύνολο της χρονιάς, επικαλούμενη την εκτίναξη του γιεν, η οποία περιόρισε τα κέρδη της εταιρείας και το ενεργητικό της σε ξένο συνάλλαγμα.

Όπως αποκάλυψε σήμερα, τα καθαρά κέρδη της αναμένεται να διαμορφωθούν σε 345 δισ. γιεν (3,5 δισ. δολάρια), το δωδεκάμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου, από 410 δισ. γιεν που είχε προβλέψει η διοίκησή της στις 29 Αυγούστου. Οι αναλυτές αναμένουν ετήσια κέρδη 370,1 δισ. γιεν, κατά μέσο όρο.

Η σημαντική άνοδος του γιεν, το οποίο έχει καταγράψει φέτος τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των βασικών νομισμάτων, οδήγησε την ιαπωνική εταιρεία να ακολουθήσει το παράδειγμα των Sony και Canon και να «κόψει» τις εκτιμήσεις της, δύο μήνες αφότου τις είχε αναθεωρήσει προς τα πάνω.

Η Nintendo αναθεώρησε επίσης τις προβλέψεις για τα λειτουργικά της κέρδη κατά 3,1% στα 630 δισ. γιεν, ενώ διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για πωλήσεις ύψους δύο τρισ. γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα