ΗΠΑ: Η εταιρεία που επέστρεψε στο πενθήμερο - «Γιατί η 4ημερη εργασία δεν πέτυχε»

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 20:11
UPD:20:14
REUTERS/ERIC THAYER

Δυσλειτουργίες εντόπισε στο σύστημα της 4ήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, που είχε ξεκινήσει η αμερικανική εταιρεία ερευνών Alter Agents και αποφάσισε να σταματήσει το πείραμα, 10 εβδομάδες μετά την έναρξή του, μετά από εσωτερική ψηφοφορία.
 

 Η υπόθεση ήταν ότι όλοι οι εργαζόμενοι: 

  • Είναι ενήλικες και μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς μικροδιαχείριση.
  • Έχουν την ελευθερία να εργάζινται από το σπίτι ή οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία οποιαδήποτε μέρα επιλέξουν και   για οποιονδήποτε λόγο (αυτό καθιερώθηκε πριν από την πανδημία, τώρα κανείς μας δεν είναι στο γραφείο).
  • Είναι σε θέση να επιλέγουν τις δικές τπυς ώρες «γραφείου», με βάση τα δικά τους «εσωτερικά ρολόγια» και τις  ευθύνες (κα΄τι που αναμενόταν να ενισχύσει την παραγωγή, τη δημιουργικότητα και διατηρήσει το πάθος για τη δουλειά   και τους πελάτες   
  • Μπορεί να έχουν απεριόριστες ημέρες διακοπών.

Τελικά, σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόγραμμα  δεν συγχρονιζόταν με τα προγράμματα των πελατών  ενώ οι εργαζόμενοι  έπρεπε να δουλεύουν σκληρότερα  ώστε να παραμείνουν ενήμεροι για ότι συνέβαινε την ημέρα που έλειπαν από την δουλειά. 

 Πάντως, οι εργαζόμενοι θα έχουν ένα «μπόνους» καθώς θα παίρνουνμια επιπλέον ημέρα άδειας κάθε μήνα εκτός από τις κανονικές διακοπές . Ουσιαστικά, καθένας θα έχει μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα