Η ιστορική «Christina O» του Ωνάση πέρασε τον Ισθμό της Κορίνθου

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 10:56
UPD:10:58

Η ιστορική «Christina O»,  η θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση, που έχει ανά καιρούς φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής- και όχι μόνο- σκηνής,  πέρασε τον Ισθμό της Κορίνθου.

Έχοντας λάβει το όνομα της αδικοχαμένης θυγατέρας του Ωνάση, Χριστίνας, κλείνει εφέτος σχεδόν 80 χρόνια ζωής, αλλά εξακολουθεί να κατακτά τις θάλασσες και τους ωκεανούς όλου του κόσμου για τους τυχερούς επιβάτες της.

Aπό τα σαλόνια της πέρασαν προσωπικότητες που σφράγισαν την ιστορία του 20ού αιώνα: Από τον ΟυινστονΤσόρτσιλ, τον Τζον Κένεντι, την Μέριλιν  Μονρόε, την Γκρέτα Γκάρμπο, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ ως τον Φρανκ Σινάτρα, τον πρίγκιπα Ρενιέ και την Γκρέις Κέλι, και φυσικά την Τζάκι Κέννεντι- Ωνάση και τη Μαρία Κάλλας.

Η κάμερα της Ναυτεμπορικής ξεναγήθηκε πρόσφατα στην Christina O, ένα πλοίο με ψυχή. 

NAFTEMPORIKI.GR
Ξεναγηθήκαμε στη θρυλική θαλαμηγό του Αρίστου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η κάμερα της Ναυτεμπορικής μπήκε στο Christina O, το υπερπολυτελές, ιστορικό σκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση.

Το σκάφος ναυπηγήθηκε το 1943 ως φρεγάτα του Καναδικού Πολεμικού Ναυτικού. Συμμετείχε ενεργά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ χρησιμοποιήθηκε και στην απόβαση στη Νορμανδία. Μετά τη λήξη του πολέμου, το Πολεμικό Ναυτικό του Καναδά την απέσυρε βγάζοντάς τη σε πλειστηριασμό.  Ο Αριστοτέλης Ωνάσης το αγόρασε και ξόδεψε το αστρονομικό για την εποχή ποσό των 3 εκατ. Δολαρίων για να τη μετατρέψει σε πολυτελή θαλαμηγό. Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία του εδώ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα