Ιαπωνία: Στο 0,3% μειώθηκαν τα βασικά επιτόκια

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008 07:31
UPD:07:36

ΣΤΟ 0,3% μείωσε η Bank of Japan (BoJ) τα βασικά επιτόκια δανεισμού για να περιορίσει τη ζημία στην οικονομία της Ιαπωνίας από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Ο διοικητής της BoJ Μασαάκι Σιρακάγουα, ανακοίνωσε τη μείωση των επιτοκίων από το 0,5% μετά τη συνεδρίαση των μελών της τράπεζας στο Τόκιο. Δεκαπέντε από τους 17 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα βασικά επιτόκια δανεισμού στην Ιαπωνία θα μειωθούν στο 0,25%.

Ράλι έκαναν οι ασιατικές μετοχές και το γιέν υποχώρησε χθες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ταϊβάν και του Χονγκ Κονγκ για μείωση του κόστους δανεισμού. Στις 27 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ, είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Η BoJ θα ανακοινώσει τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη και τις τιμές καταναλωτή στην εξαμηνιαία της έκθεση για την οικονομία στις 3 μ.μ. (ώρα Ιαπωνίας). Στις 3:30 μ.μ. ο διοικητής της τράπεζας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα