Eni: Αύξηση 37% στα κέρδη γ’ τριμήνου

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008 09:48
UPD:09:50

Αύξηση 37% εμφάνισαν τα κέρδη της μεγαλύτερης ιταλικής εταιρείας πετρελαίου Eni, στο τρίτο τρίμηνο, καθώς οι τιμές του αργού αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ οι εξαγορές στις οποίες προέβη έδωσαν ώθηση στην παραγωγή.

Τα καθαρά κέρδη της Eni ανήλθαν σε 2,94 δισ. ευρώ από 2,15 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένων των μεταβολών στην αξία συμμετοχών της, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 2,89 δισ. ευρώ, από 1,89 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τα 2,42 δισ. ευρώ που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Η Eni δαπάνησε πέρυσι περίπου 14 δισ. δολάρια για την απόκτηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού, το Κονγκό και το Τουρκμενιστάν. Στόχος της είναι να αυξήσει την παραγωγή κατά 4,5% ετησίως, κατά μέσο όρο, μέχρι το 2011.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου η παραγωγή της εταιρείας ενισχύθηκε 6,3% στα 1,76 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Πάολο Σκαρόνι, επισκέπτεται σήμερα το Καζακστάν προκειμένου να υπογράψει συμφωνία, η οποία θα δίνει στην κυβέρνηση της χώρας μεγαλύτερο ποσοστό στο κοίτασμα Κασαγκάν, τη μεγαλύτερη ανακάλυψη πετρελαίου των τελευταίων 35 χρόνων.

Ο ιταλικός όμιλος θα διατηρήσει τον ρόλο του διαχειριστή του Κασαγκάν μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2012, όταν αναμένεται να ξεκινήσει η άντληση πετρελαίου από το κοίτασμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα