Κάτω από τα 64 δολ. οι τιμές πετρελαίου

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008 12:48

Πτώση άνω των δύο δολαρίων, κάτω από τα 64 δολάρια το βαρέλι, σημειώνουν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» την Παρασκευή, σε αντιστοιχία με το κλίμα που επικρατεί στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές.

Η μείωση των τιμών πετρελαίου αποδίδεται εν μέρει στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ και τα οποία έδειξαν μεγάλη πτώση της ζήτησης του καυσίμου στη μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο.

Στις 12.19’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για παράδοση τον Δεκέμβριο υποχωρούσε κατά 2,66 δολάρια στα 63,30 δολάρια το βαρέλι. Από τις αρχές του μήνα έχει καταγράψει συνολική πτώση της τάξης του 35%.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 60,82 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 2,89 δολάρια.

«Οι τιμές πετρελαίου υποχωρούν εξαιτίας των χαμηλών προσδοκιών για τη ζήτηση και της συνειδητοποίησης ότι οι μειώσεις επιτοκίων θα πάρουν αρκετό χρόνο έως ότου οδηγήσουν σε ανάκαμψη», επισημαίνει αναλυτής της Bache Commodities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα